La editia din 2017 a Targului National Imobiliar, pe langa locuintele din Bucuresti ale caror preturi incep cu 24.000 de euro pentru o garsoniera si ajung la 53.500 de euro pentru un apartament cu trei camere, in atentia publicului au ajuns si casele din containere maritime, pentru care pretul de pornire este de 11.900 de euro, dar si cele construite din lemn, de 24.000 de euro - pentru o casa de 80 de metri patrati - sau locuintele eco dotate cu panouri solare sau instalatii eoliene, in valoare de minim 80.000 de euro, dar care, spun dezvoltatorii, sunt mai usor si mai ieftin de intretinut.

Conform organizatorilor, targul de la Palatul Parlamentului reuneste 122 de companii, dezvoltatori si agentii imobiliare, iar preturile sunt cuprinse intre 4.700 de euro pentru o constructie din lemn ce poate fi utilizata ca si casa de vacanta si 4,2 milioane de euro pentru un hotel de cinci stele din Predeal, potrivit News.ro.

In Bucuresti, cea mai ieftina garsoniera are pretul de 24.000 de euro si este situata pe Soseaua Giurgiului. Cel mai mic pret al unui apartament cu doua camere este de 41.500 de euro, iar pentru un apartament cu trei camere, viitorul proprietar trebuie sa scoata din buzunar cel putin 53.500 de euro.

Cea mai scumpa proprietate din Capitala? Un penthouse din Floreasca, ce costa nici mai mult, nici mai putin de 540.000 de euro.

„In cadrul evenimentului, cei interesati gasesc, pe langa ofertele imobiliare cu discounturi foarte mari, si solutii de finantare. Pe durata targului, clientii au acces la discounturi maxime, reduceri chiar si de 10 la suta pe durata evenimentului, dezvoltatori ce ofera TVA zero la achizitionarea de vile. De asemenea, se ofera vouchere de mobilier chiar si in valoare de 7.000 de euro sau mobilier de bucatarie sau intreg apartamentul mobilat. Se reduce si avansul necesar rezervarii pentru contractarea unei locuinte pe durata evenimentului”, a declarat pentru News.ro Cristina Bercea, organizatorul Targului National Imobiliar.

Pe langa clasicele garsoniere si apartamente la bloc, companiile promoveaza si case din containere maritime in jur de 11.900 de euro, containerele putand fi folosite individual sau cuplate, in functie de dorintele si nevoile clientului.

De asemenea, si constructiile din lemn sunt cautate, putand fi usor configurate in functie de nevoile de spatiu ale clientului. Pretul de pornire este de 4.700 de euro pentru o casuta de vacanta sau, de exemplu, pentru o casa de 80 de metri patrati tot din lemn, clientul da 24.000 de euro, spun dezvoltatorii.

„Este ca o casa normala, dar pe baza de lemn. Avantajul este ca o casa din lemn este izolata fonic complet, este mai usor de intretinut, este mai calduroasa si este ieftina. Plus ca noi o facem de la zero dupa nevoile clientului”, a declarat un reprezentant al firmei care se ocupa de constructia caselor din lemn.

De asemenea, sunt oferte si pentru locuintele eco, unde pretul de pornire este de 80.000 de euro.

„In timp, o astfel de locuinta este mult mai usor de intretinut. Costurile sunt mult mai mici pentru intretinere. Este o locuinta eficienta energetic. Sunt locuinte care fie au panouri solare, fie au instalatii eoliene”, explica unul dintre dezvoltatori.

In ceea ce-i priveste pe clienti, unii au revenit si a doua oara la targul imobiliar, pentru a se convinge ca ce au ales de prima data este ceea ce isi doresc cu adevarat.

„Nu stim exact ce vrem, sa iti cumperi o casa parca nu e asa de usor cum am crezut. Bine, prietenul meu spune ca problema e la mine, ca sunt fandosita si exagerata, dar vreau sa fie casa perfecta. Nici prea-prea, nici foarte-foarte. Si mai ales, sa fie si mai pe bugetul nostru, maxim 30.000 de euro”, spune Ioana, aflata in cautarea „casei perfecte”.

Un alt vizitator prezent la targ este abia sosit in Romania, dupa ce a stat mai mult in strainatate si locuieste momentan cu chirie. Spune ca a ales un apartament in zona Berceni, aproape de metrou, in care vrea sa se mute in viitorul apropiat.

„Mi-a placut un apartament cu doua camere in Berceni, in Star Residence, de 75.000 de euro cu loc de garaj. Serviciul imi permite sa calatoresc, dar intentionez sa locuiesc in Romania in urmatoarea perioada. Sper sa ma mut cat mai curand acolo”, explica el.

Altii viseaza la o casa de vacanta din lemn sau chiar la una eco, insa se plang ca bugetul nu le permite sa faca o investitie atat de mare dintr-o data.

„Chiar ar fi fruos sa am o casa de vacanta, dar momentan vreau sa plec din chirie si sa stau la casa mea, deci vedem mai tarziu si cu a doua sau a treia casa, eventual cate o casa de vacanta in fiecare statiune turistica! Nu, glumesc. Suna bine o locuinta eco, undeva la marginea orasului si inteleg ca in timp costurile ar fi mult mai mici, dar in situatia actuala nu-mi permit sa fac o investitie atat de mare. Da, m-am interesat de oferta in ceea ce priveste locuintele eco, sunt fanatic cand vine vorba de tot ce inseamna eco si protejarea mediului si asa mai departe, dar nu acum. Poate in viitorul apropiat”, povesteste Andrei, sustinand ca este la prima lui locuinta proprie, pe care o va lua prin programul Prima Casa.

Targul National Imobiliar, organizat in perioada 19-21 mai, a reunit 122 de companii expozante cu peste 15.000 de oferte imobiliare din Bucuresti, Ilfov, Valea Prahovei, litoralul romanesc, Cluj, dar si alte zone ale tarii.

Sursa foto: Alexander Raths / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri