River Invest, dezvolatorul general al proiectului imobiliar Sema Parc din Bucuresti, situat in zona Regie, a vandut primele doua cladiri de birouri, inca din faza de constructie. Suprafata totala a acestora este de 50.000 de metri patrati, termenele de finalizare a constructiilor fiind in trimestrul patru din 2007, respectiv trimestrul unu din 2008.

Tranzactia de astazi confirma valoarea dezvoltarii imobiliare a parcului de afaceri din Sema Parc, fapt justificat atat de valoarea de vanzare, dar mai ales de valoarea partenerului cu care am ales sa incheiem afacerea, Europolis. Este un motiv de a afirma ca si unii si altii impartasim valori similare in privinta calitatii si eficientei unui spatiu de afaceri. Intregul proiect Sema Parc, in care se intergreaza si aceste doua cladiri este unul capabil sa reinventeze sub aspect urbanistic, arhitectural si estetic zona central-vestica a capitalei, a declarat Ion Radulea, reprezentatul Sema Parc SA.

Proiectul Sema Parc se va intinde pe o suprafata de peste 42 de hectare, fiind cel mai mare proiect imobiliar integrat din Bucuresti. 30% din finantarea proiectului au fost obtinute din surse proprii, iar 70% din surse externe (doua banci romanesti si una straina). Din echipa care a dezvoltat acest proiect mai fac parte, pe langa River Invest, Westfourth Architecture, arhitect si proiectant general, Gleeds, manager de proiect si Eurisko, consultant si agent imobiliar.

Cea mai mare tranzactie imobiliara din Romania Valoarea record a acestei tranzactii, de 90 de milioane de euro, a dus la detronarea tranzactiei in urma careia fondul de investitii Accesion Fund, gestionat de compania germana GLL Real Estate Parteners, a achitiztionat in luna iunie pentru 80 de milioane de euro cladirea de birouri Charles de Gaulle, cunoscuta si sub denumirea de Cladirea Vodafone, operatorul de telefonie fiind principalul locatar al acesteia.