Fondul austriac de investitii Europolis a achizitionat doua cladiri de birouri clasa A, din cadrul parcului de afaceri Sema Parc, valoarea tranzactiei fiind cea mai mare din piata de pana acum: peste 90 de milioane de euro
River Invest, dezvolatorul general al proiectului imobiliar Sema Parc din Bucuresti, situat in zona Regie, a vandut primele doua cladiri de birouri, inca din faza de constructie. Suprafata totala a acestora este de 50.000 de metri patrati, termenele de finalizare a constructiilor fiind in trimestrul patru din 2007, respectiv trimestrul unu din 2008.

Tranzactia de astazi confirma valoarea dezvoltarii imobiliare a parcului de afaceri din Sema Parc, fapt justificat atat de valoarea de vanzare, dar mai ales de valoarea partenerului cu care am ales sa incheiem afacerea, Europolis. Este un motiv de a afirma ca si unii si altii impartasim valori similare in privinta calitatii si eficientei unui spatiu de afaceri. Intregul proiect Sema Parc, in care se intergreaza si aceste doua cladiri este unul capabil sa reinventeze sub aspect urbanistic, arhitectural si estetic zona central-vestica a capitalei, a declarat Ion Radulea, reprezentatul Sema Parc SA.

Proiectul Sema Parc se va intinde pe o suprafata de peste 42 de hectare, fiind cel mai mare proiect imobiliar integrat din Bucuresti. 30% din finantarea proiectului au fost obtinute din surse proprii, iar 70% din surse externe (doua banci romanesti si una straina). Din echipa care a dezvoltat acest proiect mai fac parte, pe langa River Invest, Westfourth Architecture, arhitect si proiectant general, Gleeds, manager de proiect si Eurisko, consultant si agent imobiliar.

Cea mai mare tranzactie imobiliara din Romania
Fondul de investitii Europolis, cumparatorul cladirilor din Sema Parc, are in portofoliu 23 de proprietati imobiliare in Europa Centrala si de Est, valoarea acestora fiind de peste un miliard de euro. Noile achizitii ale Europolis, cladirile Courtyard Building si City Building, ridica valoarea investiilor fondului austriac in Romania la peste 200 de milioane de euro, Europolis detinand alte doua proiecte imobiliare: cladirea de birouri Europe House si Cefin Logistics Park, cu un volum de investitii de 103 milioane de euro.

Noile achizitii ale Europolis vor face parte din proiectul imobiliar Sema Parc, care are ca termen de finalizare 2015. Potrivit Larisei Dinu, Marketing&Communication Manager in cadrul River Invest, pana in 2010 va fi finalizata zona comerciala si cea de afaceri si pana in 2015 restul cladirilor de birouri. Suntem preocupati exclusiv de Sema Parc dar nu excludem interesul viitor pentru alte proiecte imobiliare din Romania, a precizat pentru Wall-Street Larisa Dinu.

Sema Parc va include un parc de afaceri constand in cladiri de birouri de clasa A (peste 363.000 mp construiti), o zona comerciala mall, hypermarket si un hotel de 4 sau 5 stele (peste 170.000 mp construiti), si o zona rezidentiala peste 1.200 de apartamente construite in cladiri de 4-5 etaje (cca. 122.000 mp construiti).

Valoarea record a acestei tranzactii, de 90 de milioane de euro, a dus la detronarea tranzactiei in urma careia fondul de investitii Accesion Fund, gestionat de compania germana GLL Real Estate Parteners, a achitiztionat in luna iunie pentru 80 de milioane de euro cladirea de birouri Charles de Gaulle, cunoscuta si sub denumirea de Cladirea Vodafone, operatorul de telefonie fiind principalul locatar al acesteia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri