Compania Globalworth a lansat cu succes o emisiune de euro-obligatiuni in valoare de 550 de milioane de euro. Bondurile au o maturitate de cinci ani, scadenta la 20 iunie 2022, si o rata anuala a dobanzii fixa de 2,875%, platibila anual incepand cu 20 iunie 2018.

Este cea mai mare emisiune de obligatiuni de catre o companie care activeaza in Romania, tranzactia reconfirmand valoarea brandului Globalworth si generand incredere si un interes sporit al investitorilor in Romania si in piata locala de real-estate, se arata intr-un comunicat de presa.

Compania a solicitat admiterea bondurilor pe Lista oficiala a Bursei irlandeze si tranzactionarea pe piata reglementata. Titlurile au fost evaluate la BB + / stabil de catre Standard & Poor's si Ba2 / stabil de catre Moody's.

Fondurile atrase prin emisiunea de obligatiuni vor fi folosite pentru achitarea unor datorii ale companiei, dar si in scopuri corporative generale.

Companiile Deutsche Bank AG, J.P. Morgan Securities plc si UBS Limited au avut calitatea de brokeri iar BT Capital Partners S.A. si Rand Merchant Bank, o divizie a FirstRand Bank Limited (filiala din Londra), au fost co-manageri.

Ne bucura interesul puternic pe care investitorii internationali l-au aratat fata de tranzactia noastra inaugurala cu Eurobonduri, o emisiune de obligatiuni de referinta pentru o companie de investitii in real-estate care activeaza in Europa Centrala si de Est. Aceasta tranzactie simplifica mult structura datoriei noastre si reduce semnificativ costul mediu al datoriei, permitandu-ne in acelasi timp sa ne intarim pozitia astfel incat sa trecem la urmatorul nivel de dezvoltare nu doar in Romania, ci si in Europa Centrala si de Est si mai ales in Polonia

Dimitris Raptis, Deputy CEO si director de Investitii la Globalworth

Compania Globalworth Real Estate Investments Limited este cel mai mare investitor in cladiri de birouri din Romania, fiind infiintata in anul 2013. In prezent, compania detine un portofoliu in valoare de circa 1,1 miliarde de euro, cladiri certificate clasa “A”, si se concentreaza asupra valorificarii oportunitatilor de investitii in Romania si in Europa. Printre asset-urile companiei se numara Globalworth Tower, Green Court A si B, TCI, Unicredit HQ, Globalworth Plaza, Upground Towers. Actiunile companiei au fost acceptate la tranzactionarea pe piata bursiera de la Londra (AIM) in iulie 2013.

Sursa foto: Shutterstock/ Vintage Tone

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri