Zapp, al patrulea operator pe piata locala dupa numarul de clienti, va avea un nou sediu incepand din primavara viitoare. Operatorul de telefonie a inchiriat 10.000 mp prin intermediul Eurisko, in doua dintre cele mai importante proiecte de birouri lansate in acest an: S.Park si Sema Parc. Suprafata tranzactionata face obiectul a trei contracte, doar o parte din cei 10.000 mp fiind ocupabili imediat.

Compania isi va stabili sediul central in S.Park, proiectul dezvoltat in parteneriat de firma romaneasca ACMS si developerul de origine olandeza ING Real Estate, in zona de centru-nord a Capitalei, langa Casa Presei Libere. Zapp a inchiriat aici o suprafata de 2.400 mp, respectiv jumatate din etajul cinci al centrului de afaceri.

Zapp s-a impus pe piata telecom prin tehnologiile de ultima ora oferite clientiilor sai, iar pentru noul sediu nu putea sa iasa din aceasta linie, spune Catalina Jigman, manager al Departamentului de Birouri de la Eurisko.

Proiectul este format din patru corpuri de cladire, asezate paralel si unite transversal, formand doua litere H interconectate. La momentul finalizarii, centrul de afaceri va avea o suprafata neta de 30.000 mp, distribuiti pe opt niveluri, dintre care doua subsoluri vor fi rezervate parcarii.

Complexul se poate lauda astfel cu un parcaj de peste 400 de locuri subterane, mult peste media oferita la ora actuala in piata. |n acest moment, aproape jumatate din suprafata S.Park este deja contractata. Banca olandeza ING este chiriasul principal, cu 9.400 mp, iar firma de avocatura CMS Cameron McKenna a luat 2.100 mp.

Call-center in vecinatatea Vodafone

Pentru acivitatile de tip call-center, Zapp a ales oferta din cadrul Sema Parc, unde a inchiriat 7.600 de mp. Sema Parc reprezinta cea mai mare dezvoltare imobiliara anuntata in acest an si va cuprinde o zona de birouri, una comerciala si una rezidentiala, toate pe o arie de 42 de hectare. Parcul de afaceri va fi format din trei tipuri de cladiri: cele de tip urban (city buildings) situate la fatada, cladiri tip curte interioara (courtyard) si tip pavillion.

Zapp isi muta sediul si deschide un call-center Astfel, Zapp a devenit, in decembrie 2001, singurul operator din Romania care ofera servicii de comunicatii complet integrate, dezvoltate pe o retea de ultima generatie. Firma este in continuare axata pe serviciile de business si pune mai putin accent pe furnizarea de servicii populare in randul consumatorilor, aproximativ 80% dintre clientii sai provenind din randul companiilor. Anul trecut, veniturile firmei au fost de 98 de milioane de euro, potrivit datelor comunicate de companie.