Strainii fac din ce in ce mai multe achizitii imobiliare in capitala Frantei, unul din trei apartamente vandute anul trecut in cartierele centrale pariziene fiind achizitionate de cumparatori straini, fapt care afecteaza negativ micile afaceri locale.
Camera Notarilor Publici din regiunea Ile de France, care include orasul Paris, a anuntat ca numarul cumparatorilor straini din domeniul imobiliar atinge nivelul de 8,1% din totalul cumparatorilor din acest sector, pana in luna iunie 2006, cu aproximativ 3% mai mult decat in urma cu zece ani.
Procentul de cumparatori straini in zonele preferate, printre care se numara zona catedralei Notre Dame de Paris, a fost, insa, mult mai concentrat. Un numar de 34,3% dintre apartamentele vandute in acest an au fost achizitionate de cumparatori straini, ceea ce inseamna o crestere fata de nivelul de 19,8%, inregistrat cu zece ani in urma, conform datelor transmise luna aceasta.

Printre cele mai cautate zone se numara Ile Saint Louis si Ile de la Cite, cele doua insule de pe fluviul Sena din centrul Parisului, ca si zona bulevardului Champs Elysees, respectiv Palais Royal sau Place Vendome, in apropiere de palatul Luvru, informeaza NewsIn.

Unul dintre agentii companiei de imobiliare Knight Franck, Jean-Philippe Roux, a declarat pentru publicatia franceza Le Parisien ca motivatia cumparatorilor nu este una rationala, ci una bazata pe elemente afective. "Cumparatorii nu fac calcule bazate pe localizarea spatiului sau pe preturi, ei actioneaza dupa cum le dicteaza inima", a apreciat Jean-Philippe Roux, care a adaugat ca acestia investesc in acele zone care i-au fermecat in calitate de turisti.

Cresterea exploziva a preturilor proprietatilor pariziene si concentratia mare de straini bogati in anumite zone ale orasului, dintre care cei mai multi isi lasa apartamentele nelocuite majoritatea timpului au indus temeri ca e posibil ca piata intreprinzatorilor locali sa fie afectata negativ. in mai multe zone, cum este Ile Saint Louis, locul micilor afaceri particulare ca spalatorii, aprozare si puncte de difuzare a presei a fost luat de galerii de arta, magazine de decoratiuni interioare scumpe si mici magazine de produse de lux.

Principalii investitori straini sunt italieni, in proportie de 18,4%, americani, 11,3% si britanici, 10,5%. Datele raportului indica faptul ca acestia cumparar apartamente, in principal, ca spatii destinate petrecerii vacantelor.
Ziarul francez Le Parisien declara ca numarul de apartamente ramase nelocuite in cea mai mare parte a anului confera zonelor in care se afla acestea aspectul unei statiuni in afara sezonului. Primarul celui de-al patrulea arondisment parizian, Dominique Bertinotti, a declarat ca problema consta in faptul ca persoanele care cumpara aceste apartamente nu locuiesc in spatiile achizitionate. "Problema nu este ca aceste apartamente sunt cumparate de catre straini. Problema este ca ei nu locuiesc acolo", a precizat Bertinotti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri