"Aceste centre genereaza cea mai mare cerere pe piata imobiliara din Bucuresti si, in multe cazuri, sunt chiriasii principali ai acestor cladiri. Pentru noi este evident ca centrele de operatiuni au dezvoltat hub-urile de birouri pe care le vedem astazi, mai precis Floreasca-Barbu Vacarescu, Dimitrie-Pompeiu, zona centrala si de vest si chiar CBD. Aceste complexe au cea mai mare suprafata si cea mai mare cerere de pe piata. Anul trecut, zona de centru-vest a Bucurestiului a avut o cerere de 120.000 mp. Bucuresti ramane principalul vehicul pentru centrele de operatiuni, dar Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi vin din urma foarte repede", a declarat Horatiu Florescu (foto sus), presedinte si CEO Knight Frank Romania in cadrul unei conferinte.

Climatul fiscal si juridic, alaturi de pozitia geografica si forta de munca bine pregatita, dar nu foarte costisitoare, sunt ingrediente-cheie care contribuie la atractivitatea Romaniei, arata raportul Recipe for successful tax, law & real estate of regional operations centers in Romania (Reteta de succes fiscala, juridica si imobiliara pentru centrele regionale de operatiuni din Romania) realizat de Deloitte Romania, Reff si Asociatii, membra a retelei internationale de avocati Deloitte Legal, si Knight Frank Romania.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont