Primele doua cladiri de birouri din complexul Sema Parc, avand o suprafata de 50.000 de metri patrati, au fost vandute pentru circa 90 de milioane de euro catre fondul de investitii austriac Europolis, a informat un comunicat al River Invest, manager al investitiei in acest proiect.
"Stadiul actual de dezvoltare al celor doua cladiri este in graficul prevazut; aproximativ 75% din spatiul disponibil din prima cladire fiind deja pre-inchiriat", a declar directorul general al River Invest, Liviu Birau. Tranzactia pentru cele doua cladiri a fost incheiata luni, 23 octombrie. Prima din cele doua cladiri are o suprafata totala construita de 17.500 de metri patrati si va fi "livrata" in ultimul trimestru al anului viitor.

Cea de-a doua are o suprafata totala construita de 32.500 de metri patrati si va intra pe piata in primul trimestru 2008. Cele doua cladiri totalizeaza circa 42.000 de metri patrati de spatiu inchiriabil. De asemenea, acestea dispun de o parcare de aproximativ 700 de locuri, conform NewsIn.

Sema Parc va cuprinde, la final, un parc de afaceri cu cladiri de birouri de clasa A totalizand peste 363.000 de metri patrati de spatiu construiti, o zona comerciala, un hotel de patru sau cinci stele de peste 170.000 de metri patrati de spatiu construit si o zona rezidentiala de peste 1.200 de apartamente.Investitia totala se va ridica la aproximativ 700 de milioane de euro. Pana in 2010, River Invest va livra pe piata spatiile rezidentiale, cele de retail si jumatate din spatiile de birouri prevazute in proiect, urmand ca restul de 50% sa fie livrat pana in 2015.

Proiectul Sema Park a inceput in 2003 prin crearea unui parc industrial de 16 hectare pe un teren de 40 care a apartinut fostei uzine Semanatoarea.
Recent, compania germana ECE Projekmanagement a incheiat un acord cu firma River Invest pentru constructia zonei comerciale a proiectului imobiliar Sema Parc.River Invest face parte din grupul de firme MYO-O.SA, care a achizitionat uzina Semanatoarea din Bucuresti in 2000.

Fondul austriac de investitiii Europolis este divizia imobiliara a Investkredit Bank AG Austria. Din 2001, Banca Europeana pentru Constructie si Dezvoltare detine 35% din actiunile fondului. Compania are un portofoliu de peste un miliard de euro in Romania, Austria, Cehia, Ungaria, Polonia si Croatia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri