”Anul trecut au fost multi care spuneau ca va fi o bula, dar nu exista fundamental argumente pentru asta. Eu am fost primul care am spus in 2007 ca vor fi probleme, dar acum e alta situatie: noi avem crestere de depozite si imprumuturi, iar daca avem majoritatea tranzactiilor cu banii jos, nu cu finantare de la banca, in mod clar nu este o bula”, explica Ilias Papageorgiadis pentru wall-street.ro.

”Si, in plus, majoritatea apartamentelor sunt cumparate de romani, in 2006-2008 au fost cumparate de straini, fonduri care au dat 10% avans si restul la livrare si asta a creat o bula. Acum, situatia e mai sanatoasa si totusi, exista dezvoltatori care au innebunit, care au pierdut conexiunea cu realitatea si au crescut preturile cu 30-40%. Daca piata nu ii pedepseste si accepta asta, inseamna ca nu ne apropiem de o criza in care sa scada preturile cu 50%, ci de una in care lucrurile vor stagna.”

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont