Daca pentru cladirile de clasa A, randamentele (yield) medii pe piata de spatii de birouri din Bucuresti se situeaza in jur de 7,5%, la cladirile de clasa B si C ele pot fi cuprinse intre 6% si 9%. Aceasta variatie a randamentelor in piata de spatii de birouri poate fi explicata insa din prisma mai multor factori, pe care orice investitor ar trebui sa ii aiba in vedere, potrivit lui Alexandru Petrescu, managing partner in cadrul companiei de consultanta imobiliara Esop. Inca de la inceput merita precizat ca piata vanzarilor de cladiri clasa B si C este o piata atractiva, insa nu se gasesc usor oferte care sa asigure un raport bun intre randamentul oferit si riscul asociat imobilului.

"Ultimele tranzactii de cladiri de birouri de clasa A din acest an s-au situat la peste 7% pe an. In ceea ce priveste randamentele tranzactiilor de cladiri de birouri de talie mica si mijlocie, de clasa B plus, asistate de Esop in 2016-2017, randamentele au fost cuprinse intre 6 si 10% pe an", spune Alexandru Petrescu, pentru wall-street.ro.

Sursa foto: Indypendenz / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri