Fondul de investitii Avalon Management International a decis sa reduca masiv capitalul firmei Brasov Logistic Park SA (BLP), unde este actionar, de la 16,3 milioane lei (4,67 milioane euro), pana la 163.482 lei (46.700 euro), deoarece vrea sa-si micsoreze expunerea din piata imobiliara romaneasca.
Fondul american de investitii Avalon Manegement International este actionarul majoritar al companiei de constructii si investitii imobiliare BLP si detine 97,98% din capital. Decizia a fost luata in sedinta actionarilor din 14 octombrie, informeaza un comunicat transmis Monitorului Oficial de catre companie si publicat miercuri.

Americanii au hotarat reducerea capitalului social de la 16.348.200 actiuni, pana la 163.482 de actiuni, pentru a-si reduce expunerea pe piata imobiliara din Romania, urmand a investi in alte proiecte, precizeaza documentul. Valoarea nominala a unei actiuni BLP este de un leu. Contactati de NewsIn, oficialii companiei nu au dorit sa comenteze decizia actionarului majoritar.

Potrivit informatiilor publicate in Monitorul Oficial, terenurile aflate in proprietatea BLP vor fi scoase din capitalul social al companiei.

Compania Brasov Logistic Park a informat la inceputul lui septembrie ca va absorbi firmaTerra Leasing IFN SA, prin emiterea de actiuni in valoare de circa 6,3 milioane de lei.

Terra Leasing avea in patrimoniu la acel moment capitaluri proprii de circa 6,3 milioane de lei, dintre care circa 5,68 de milioane de lei reprezinta aproximativ 19,3 hectare de teren de constructii intravilan si faneata in judetul Brasov. Brasov Logistic Park avea capitaluri proprii in valoare de circa 9,97 de milioane de lei.

Brasov Logistic Park SA este o companie care activeaza in domeniul promovarii si dezvoltarii imobiliare in zona judetului Brasov. Societatea a fost preluata in martie de fondul de investitii american Avalon Management International LLC.

"Consider domeniul imobiliar din Transilvania ca avand cel mai mare potential de dezvoltare. Suntem convinsi ca in urmatorii zece ani, asa cum o arata toate previziunile, pe piata terenurilor, mai ales a celor situate intr-o raza de 30-40 km de orasele medii, cum este si Brasovul, se vor produce cele mai importante cresteri de valoare", declara la acea vreme J.G. Hester, oficial al acestui fond.

Compania construieste in Fagaras primul teren de golf cu 18 gauri din Romania, care ar putea fi dat in folosinta in acelasi timp cu autostrada Bechtel.

"Compania Brasov Logistic Park SA va demara si dezvolta acest proiect pana la nivelul de baza, urmand ca actionarul majoritar, fondul de investitii american Avalon Management International LLC, sa continue dezvoltarea si finalizarea proiectului prin aducerea unei firme americane specializate in operare si gestionare a terenurilor de golf", a aratat managerul de proiect in cadrul Brasov Logistic Park, Eleonora Veress.

Fondul american Avalon Manegement International avea o participatie de 99,14 la suta in cadrul Terra Leasing IFN SA, respectiv de 97,25 la suta, in cadrul Brasov Logistic Park, iar dupa fuziunea cu Terra Leasing a avut o participatie de 97,98 la suta in societatea rezultata.

In urma restituirii cotelor de aport la capitalul social, Avalon Management International va recupera circa 15,85 milioane de lei (4,53 milioane de euro).








Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri