Astfel, investitorii au creat o lista "neoficiala" de preturi de vanzare pentru aceste proprietati. Ei cumpara, in special, apartamente nerenovate, de mari dimensiuni, situate ultracentral, pe care le impart in locuinte mai mici, le renoveaza si le inchiriaza. De cele mai multe ori, pe termen lung, in regim hotelier, prin AirBNB sau alte retele, cu un grad de intoarcere a investitiei situat intre 6 si 10%, in fiecare an.

"Personal, consider o reala oportunitate investitia in astfel de cladiri, in special datorita pozitiei lor ultracentrale. Pentru un pret de 500-600 euro pe mp, a avea o locuinta in inima Bucurestiului, reprezinta o afacere, pe care multi o percep foarte riscanta, dar pe care unii investitori o gasesc foarte atractiva si o exploateaza. O astfel de proprietate poate fi amortizata in 8-10 ani, iar dupa consolidare, poate sa ii creasca valoarea chiar si de 3 ori", a declarat Daciana Petrov, owner Bucharest Imobiliare.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Concept Photo / Shutterstock