"Este normal ca dezvoltarea pietei de spatii de birouri sa inceapa in capitale, unde se afla sediile celor mai mari firme si institutii publice. Insa, pe masura ce competitia pe forta de munca devine din ce in ce mai acerba, companiile cauta sa se extinda si in alte centre universitare importante, unde gasesc forta de munca bine pregatita, iar nivelul salarial este usor mai scazut. Vedem un potential semnificativ de crestere a pietei de birouri din afara Bucurestiului, drept dovada, pana la finalul anului 2018 stocul din Cluj, Timisoara, Iasi si Brasov va creste cu 35 - 40% si se va apropia de pragul de 1 milion de metri patrati", a declarat Madalina Cojocaru (foto), partner, office agency, Cushman & Wakefield Echinox.

In prezent, stocul de spatii de birouri din aceste orase este cu 73% mai mic decat in Bucuresti, desi numarul cumulat de studenti din cele patru orase este cu 5,6% mai mare decat in Capitala. Astfel, datele centralizate de Institutul National de Statistica arata un numar de 181.734 de studenti in Cluj, Timisoara, Iasi si Brasov, fata de 172.038 de studenti in Bucuresti.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont