In primul semestru din 2017 au fost date in folosinta un numar de 23.057 de locuinte, in scadere cu 1.049 de unitati locative comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut, potrivit unui comunicat dat de Institutul National de Statistica (INS). Pe medii de rezidenta, in semestrul I 2017, cele mai multe locuinte au fost date in folosinta in mediul urban, ca pondere reprezentand 57,6% din total.

Repartitia pe surse de finantare a locuintelor terminate releva faptul ca, in semestrul I 2017, fata de semestrul I 2016, a scazut numarul locuintelor realizate din fonduri private cu 1619 locuinte, in schimb a crescut numarul locuintelor realizate din fonduri publice cu 570 locuinte, potrivit INS.

Distributia in profil regional pune in evidenta o scadere a numarului de locuinte terminate, in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord–Est (-443 locuinte), Vest (-367), Sud-Est (-299), Nord–Vest (-172) si Sud–Vest Oltenia (-2). Crestere a numarului de locuinte terminate s-a inregistrat in regiunile de dezvoltare: Centru (+164 locuinte), Bucuresti–Ilfov (+54) si Sud-Muntenia (+16).

Locuintele terminate sunt locuintele ridicate in cursul perioadei de referinta, ale caror elemente, inclusiv fundatia, s-au construit pentru prima data si la care s-au finalizat toate lucrarile prevazute in documentatia tehnica si au fost receptionate de beneficiar.

Sursa foto: Mikkel Bigandt / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri