Conform raportului CBRE Romania privind piata industriala de real estate, cele mai multe cereri au venit din sectoarele transporturi logistice si retail, care sunt principalii piloni de dezvoltare pentru acest an. In prima jumatate a acestui an, 43% din activitatea de inchiriere a spatiilor industriale a fost reprezentata de companiile cu activitate logistica, 27% de cele din retail, in timp ce companiile cu activitate in distributie sau curierat si cele din industria automotive completeaza lista suprafetelor alocate in primul semestru.

Piata proiectelor industriale va mai absorbi pana la finalul acestui an aproximativ 300.000 mp de proiecte, majoritatea acestora fiind deja preinchiriata sau dezvoltata in regim BTS (Build to Suit).Cea mai mare parte a proiectelor in dezvoltare se afla in continuare in Bucuresti si in imprejurimi, acolo unde este concentrat si cel mai mare stoc de spatii industriale din Romania. In regiunile Vest si Nord-Vest se afla al doilea cel mai mare stoc disponibil de spatii industriale din tara, urmate de zona de Sud si Sud-Est.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont