Cladiri de birouri, spatii rezidentiale, centre de conferinte, precum si trei hoteluri de patru si cinci stele. Acestea sunt tintele managerul britanic de proiecte imobiliare Willbrook Management International care are ca obiectiv atingerea unui portofoliu imobiliar in Romania in valoare de doua miliarde de euro
Britanicii de la Wilbrook au scos la vanzare primul lor proiect imobiliar din tara noastra, precedentele fiind inchiriate. Prima oferta a grupul o reprezinta locuintele de lux plasate in ansamblul in rezidential "Oxford Gardens", investitie amplasata in nordul capitalei in valoare de 165 milioane de euro.

Pretul locuintelor oscileaza intre 700.000 de euro si 1,5 milioane de euro, iar pana in prezent sunt deja facute rezervari pentru circa 30 de case, in "Oxford Gardens", a aratat presedintele companiei imobilare Regatta, Eduard Uzunov.

"Proiectul, in valoare de 165 de milioane de euro, este primul pe care compania il ofera spre vanzare in Romania. Proiectele anterioare au fost inchiriate catre ambasade, pentru corpul diplomatic sau de rezindentii straini", a aratat, potrivit NewsIn, directorul administrativ Wilbrook Management, Diana Voicu.

Ansamblul rezidental "Oxford Gardens" este amplasat in nordul Bucurestiului si cuprinde 200 de case, un club, numeroase zone verzi si un parc tematic de distractii, fiind asezat pe un teren de 18.000 de metri patrati.

Suprafata totala construita va fi de aproximatv 85.000 de metri patrati, pentru aceasta prima faza care cuprinde cele 200 de locuinte Managerul de proiect intentioneaza sa extinda proiectul pe un teren de 25.000 de metri patrati.

Clientii pe care ii are in vedere compania britanica fac parte din segmentul mediu-superior si superior. "Proiectele Willbrook se adreseaza oamenilor de succes, ocupati, dedicati carierei. Serviciile de mentenanta sunt dimensionate astfel incat preocuparea locatarilor pentru securitatea si intretinerea vietii lor sa fie minima", a mai spus Voicu. Proiectul este promovat de compania imobilara Regatta. Vanzarile vor incepe in septembrie 2007, cand casele vor fi date in receptie".

Locuintele cuprinse in viitorul ansamblu rezidential sunt de trei tipuri, respectiv case insiruite, case cuplate si case individuale. Acestea au suprafete cuprinse intre 300 si 1200 de metri patrati de spatiu construit, beneficiaza de terenuri cu suprafete cuprinse intre 300 si 600 de metri patrati, iar casele indivuale au garaje cu cate doua locuri de parcare, a aratat arhitectul Bruno Andresoiu, din cadrul companiei de arhitectura Igloo Design, care a proiectat "Oxford Gardens".

Club si parc de disctractii

Clubul va fi gestionat de o companie ungara specializata. Acesta va avea circa 6.000 de metri patrati, spatiu in care vor fi amenajate servici de relaxare, o sala de fitness, un centru de infrumusetare, restaurante si cafenele. Investitia necesara clubului va fi de peste zece milioane de euro. Constructia clubului urmeaza a se finaliza in septembrie anul viitor.

Parcul de distractiii "Kingdom of Camelot" se va intinde pe o suprafata de circa un hectar. Parcul tematic este primul de acest fel din Romania si a fost creat de compania britanica Idea Europe Ltd, care are o experienta de peste 25 de ani in acest domeniu. Finantarea proiectului este oferita de Alpha Bank, portofolul companiei in Romania fiind de aproximativ un milion de metri patrati, respectiv de 1,2 milioane de euro.

Obictiv: portofoliu imobiliar de doua miliarde de euro

In decembrie, compania va mai lansa un proiect de birouri in Bucuresti. Willbrook Management intentioneaza sa ajunga, in Romania la un portofolu de peste doua miliarde de euro, in urmatorii doi ani. Managerul de proiecte imobilare are in vedere dezvoltarea de birouri, de spatii rezidentiale, construirea unor centre de conferinte, precum si a trei hoteluri de patru si cinci stele. Proiectele construite pana acum de Willbrook Management in Romania se ridica la aproximativ 550 de milioane de euro.

La nivel internatonal, Willbrook Management are un portofoliu de 5,3 miliarde de euro dezvoltat pe pietele a 12 economii emergente din centrul si estul Europei. Compania a fost infiintata in urma cu aproximativ 20 de ani si este prezenta de circa zece ani pe piata romnaneasca. Managerul de proiecte imobiliare mai este prezent in Cehia, Polonia, Turcia, Bulgaria etc. Compania este sustinuta de doua fonduri de investiti britanice si doua din Statele Unite ale Americii.

In Romania, compania si-a amplasat centrul operational regional in Bucuresti si are in prezent proiecte deja construite, in constructie sau la stadiul de plan in Constanta, Timisoara, Brasov si Iasi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri