"Licitatia pentru inchirierea spatiilor comerciale din corpul de legatura dintre terminalele plecari si sosiri international/ curse interne ale Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti a avut loc la Bursa de Marfuri. Spatiile au avut ca destinatii derularea activiatilor de comercializare produse si servicii de telefonie mobila, de comercializare polite de asigurari si activitati bancare", a explicat Valentin Iordache, citat de NewsIn.

Cu toate ca au fost scoase la licitatii cate doua spatii comerciale, societatile de profil nu au fost interesate de inchirierea acestora. Astfel, doua societati s-au aratat interesate sa participe la licitatia privind activitatile de comercilizarea produselor si serviilor de telefonie mobila, insa singura care s-a prezentat la licitatie a fost Vodafone.

Situatia a fost asemanatoare si in cazul licitatiei pentru societatile de asigurari, spatiul comercial fiind atribuita prin licitatie deschisa societatii Carpatica Asig. Nicio unitate bancara nu a participat la licitatia pentru inchirierea spatiilor comerciale din corpul de legatura. Potrivit reprezentantului Aeroportului Intenational Henri Coanda, licitatiile pentru spatiile care nu au fost atribuite luni vor fi reluate pe 22 noiembrie.

Citeste si:

Pentru inchirierea spatiilor societatile de telefonie mobila trebuie sa plateasca 50 euro/metru patrat, suprafata fiind de 44 metri patrati, cele de asigurari 200 euro/metru patrat pentru o suprafata de patru metri patrati, iar cele bancare 200 euro/metru patrat pentru 90 de metri patrati.

Marti vor fi licitatiile pentru inchiriere spatiile comerciale pentru activitatile informative si recreative, pentru farmacii si pentru restaurante. Noul corp de legatura a fost inaugurat la inceputul lunii octombrie si asigura un tranzit rapid intre fluxul de sosiri interne si de plecari internationale, contituind totodata o zona comerciala de petrecere a timpului liber inainte de imbarcare sau intre doua zboruri. Investitia s-a ridicat la aproximativ 2,5 milioane de dolari.