Cererea noua de spatii de birouri vine atat din partea companiilor nou intrate pe piata locala, cat si din partea companiilor care isi extind activitatea in Bucuresti, arata CBRE. Potrivit datelor publicate in piata anul trecut, cererea noua de spatii de birouri in Q3 2016 s-a situat la 62.000 mp.

Raportul CBRE dedicat pietei de spatii de birouri din T3, arata insa ca cererea totala din perioada iulie-septembrie 2017 s-a ridicat la 75.000 mp, cele mai active zone fiind Pipera (35%), urmata de CBD (Central Business District), cu 22%, si zonele de Centru si Vest, ambele cu cate 17% din total. "Pentru intreg anul 2017, estimam ca vor fi finalizati circa 140.000 mp spatii de birouri, aproximativ 80% din total fiind livrat deja in primele 9 luni. Peste 85.000 mp din suprafata finalizata este deja preinchiriata", a declarat Razvan Iorgu, managing director al CBRE Romania.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Sundry Photography / Shutterstock