"La nivel macroeconomic traversam un trend crescator, iar companiile in general raporteaza afaceri in crestere. Totusi, cheltuielie deficitare in infrastructura incep sa afecteze negativ anumite sectoare. De asemenea, privind dincolo de cererea de consum robusta, observam o tendinta de crestere a inflatiei, punand presiune asupra marjelor de profit, afectand capitalul circulant si lichiditatile. Toate acestea pot da semnalul unei cresteri in intarzierile la plata in lunile care urmeaza si vor necesita un nivel mai ridicat de monitorizare a riscurilor financiare din partea companiilor", spune Cristina Rusuleanu (foto), country manager, Euler Hermes.

Conform studiului realizat de Euler Hermes sectorul constructiilor a pierdut in ansamblu aproximativ 2% in anul 2016, atingand pragul de 9,6 miliarde euro, in timp ce numarul angajatilor a crescut aproximativ cu 5%. In ceea ce priveste cadrul subsectoarelor exista diferente mari. Asadar, lucrarile de infrastructura inginereasca au pierdut 25.7%, lucrarile nerezidentiale au scazut cu 11.4%, fiind compensate partial de cresterea rezidentiala de 81.2% in primele 7 luni.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont