"2018 este anul in vestul Capitalei se va dezvolta foarte mult si isi va cosolida pozitia in piata imobiliara. Vor fi multe proiecte interesante, asa cum este cazul The Bridge, Orhideea Tower sau Business Garden, dezvoltat de Vastint, ori Campus 6, dezvoltat de catre Skanska. Centrul si CBD-ul vor avea trei sau patru proiecte importante care vor fi livrate anul viitor, iar nordul Capitalei tine si el pasul. Avem partea a doua din Globaworth Campus si asteptam faza a treia din Oregon in 2018", a declarat Madalina Cojocaru (foto).

Pe de alta parte, apreciaza managerul Cushman & Wakefield, in 2019, focusul se va muta catre zona Expozitiei unde deja au fost anuntate proiecte importante. "Comaprativ cu anul acesta, cand am avut livrari de spatii de birouri de doar 75.000 de metri patrati, 2018 va fi un an bun in care piata va cunoaste livrari noi de peste 300.000 de metri patrati, similar cu 2016 sau chiar mai mult".

In acelasi timp, "chiar daca rata de neocupare s-a majorat spre 8% in acest an, nu va exista o crestere semnificativa a acesteia in perioada urmatoare, deoarece, aproape 50% din proiectele de spatii de birouri care vor fi livrate in 2018 si 2019 sunt deja pre-inchiriate. Cererea noua va veni atat de la clientii existenti cat si de la dei noi intrati pe piata", mai spune Madalina Cojocaru.

Companiile vor birouri la...
Citeste si: Cluj-Napoca, cel mai cautat oras secundar pentru spatii de birouri