"Inainte daca o firma venea si inchiria doar 500 de metri patrati acum vine si solicita cateva mii de metri patrati, in prima faza. Cred ca 2018 va continua pe acest trend si mai mult, se vor accentua intrarile de nume noi in piata chiriasilor", a declarat Florin Furdui (foto stanga), la conferinta Real Estate & Construction forum.

In opinia sa, industriile care genereaza cea mai mare cerere, in momentul de fata, pe piata de spatii de birouri sunt cele de IT, Banking, BPO (business process outsourcing) si SSC (shared service center), dar "din pacate sunt genul de investitii mari care si pleaca destul de usor. Avem insa norocul ca Romania este pozitionata destul de bine in Europa", mai spune Florin Furdui.

Prezent la eveniment, Geo Margescu (foto dreapta), CEO si fondator al dezvoltatorului Forte Partners, apreciaza ca a "experimentat o cerere foarte sustenabila in 2017, iar previziunile sunt similare si pentru anul urmator. Chiriasii existenti urmeaza sa isi consolideze pozitia in spatii noi si isi schimba modul de a face business, ceea ce implica si isi regandesc si spatiile de birouri".

El adauga ca un lucru extrem de bun este ca acum in piata de spatii de birouri exista o cerere "educata" si nu mai exista proiecte "faraonice" de sute de mii de metri patrati. "Acum fiecare dezvoltator construieste proiecte in faze cu posibilitati de extindere pentru ca in mod cert un chirias intreaba in primul despre posibilitatile de extindere", spune Geo Margescu.

Colliers: Comunitatea creata...
Citeste si: Colliers: "Viata la birou" poate influenta "cultura" unei companii