Volumul tranzactiilor de inchiriere a fost mai mic in al treilea trimestru din 2017, comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut. Suprafata totala inchiriata – care include, pe langa inchirierile propriu-zise, renegocierile si prelungirile de contracte - a fost de aproximativ 56.000 mp, fata de 71.000 mp in 2016, ca urmare a prelungirii fazei de negociere a multor tranzactii mari. Tot in aceasta perioada, cererea noua a insumat 45.000 mp, ajungand la un total de 134.000 mp de la inceputul anului pana acum.

"In cel de-al treilea trimestru, cererea noua pentru spatii de birouri a fost corespunzatoare dinamicii pietei din Bucuresti, mai ales in conditiile in care aceasta a avut parte de trei mari intrari: Amazon, GoPro si Systematic. Cea mai mare cerere a venit, astfel, din partea companiilor de IT si BPO/SSC (business process outsourcing/shared services center) - 83% - urmate de companii cu profil energetic si industrial (6%) si de firme din sectorul de banking si asigurari (5%)", a declarat Silviu Pop, head of research in cadrul Colliers International Romania.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Monkey Business Images / Shutterstock