“Ca raspuns la interesul semnificativ din partea investitorilor care vor sa profite de oportunitatile de investitii din Polonia si Romania, Consiliul de Administratie al Globalworth anunta intentia de a atrage din regiune capital de 300 mil. euro printr-o emisiune de actiuni ordinare fara drept de preemptiune. Valoarea emisiunii poate sa varieze in functie de cererea din piata”, se mentioneaza intr-un anunt al companiei condusa de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas.

Oficialii Globalworth spun ca au primit semnale puternice de sustinere a emisiunii de actiuni de la investitorii noi, precum si de la investitorii existenti deja in actionariatul companiei. Noile actiuni vor fi vandute la un pret apropiat de valoarea activelor nete/actiune inregistrata in prezent de Globalworth.

“Pe langa obiectivul de finantare, un alt scop al emisiunii de actiuni va fi acela de a atrage noi investitori institutionali si de crestere a lichiditatii actiunilor inainte de transferul companiei in piata principala a Bursei din Londra, in 2018”, mai spun reprezentantii companiei de imobiliare.

Detinatorii noilor actiuni vor beneficia de dividendul aferent semestrului al doilea din 2017, in valoare de 0,22 euro/actiune si care va fi platit in ianuarie 2018.

Actual: cele mai importante...
Citeste si: Cele mai importante evenimente ale momentului

Globalworth a realizat in iulie anul acesta o emisiune de obligatiuni in valoare de 550 mil. euro (2,5 mld. lei). Titlurile au fost listate pe bursele din Bucuresti si Dublin.

Sursa foto: Shutterstock