Compania de investitii imobiliare Globalworth vrea sa atraga 300 mil. euro printr-o emisiune de actiuni noi, compania urmand sa fie transferata si in piata principala a Bursei din Londra.

“Ca raspuns la interesul semnificativ din partea investitorilor care vor sa profite de oportunitatile de investitii din Polonia si Romania, Consiliul de Administratie al Globalworth anunta intentia de a atrage din regiune capital de 300 mil. euro printr-o emisiune de actiuni ordinare fara drept de preemptiune. Valoarea emisiunii poate sa varieze in functie de cererea din piata”, se mentioneaza intr-un anunt al companiei condusa de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas.

Oficialii Globalworth spun ca au primit semnale puternice de sustinere a emisiunii de actiuni de la investitorii noi, precum si de la investitorii existenti deja in actionariatul companiei. Noile actiuni vor fi vandute la un pret apropiat de valoarea activelor nete/actiune inregistrata in prezent de Globalworth.

“Pe langa obiectivul de finantare, un alt scop al emisiunii de actiuni va fi acela de a atrage noi investitori institutionali si de crestere a lichiditatii actiunilor inainte de transferul companiei in piata principala a Bursei din Londra, in 2018”, mai spun reprezentantii companiei de imobiliare.

Detinatorii noilor actiuni vor beneficia de dividendul aferent semestrului al doilea din 2017, in valoare de 0,22 euro/actiune si care va fi platit in ianuarie 2018.

Globalworth a realizat in iulie anul acesta o emisiune de obligatiuni in valoare de 550 mil. euro (2,5 mld. lei). Titlurile au fost listate pe bursele din Bucuresti si Dublin.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri