"Ansamblul Openville va gravita in jurul Iulius Mall Timisoara, caruia i se va adauga, in prima etapa, o suprafata suplimentara de 47.000 mp, ajungand la un total de 118.000 mp inchiriabili. Lucrarile vor fi demarate pana la finele acestui an. O ancora importanta si cea mai asteptata noutate va fi parcul de 55.000 mp", potrivit unui comunicat al Iulius.

In continuare, se arata ca "Openville Timisoara va fi polul de business al regiunii, reunind cladirile de spatii de birouri aflate sub brandul United Business Center (UBC). La momentul finalizarii primei etape, componenta de birouri va include o suprafata de 50.000 mp in operare (in cladirile UBC 1, UBC 2 si UBC 3) si alti 50.000 mp in constructie (in cladirea UBC 0). Pana in prezent, au fost finalizati 18.000 mp (in cladirea UBC 2), alti 13.000 mp vor fi livrati in luna decembrie (in cladirea UBC 1), iar 19.000 mp se afla in constructie si vor fi finalizati anul viitor (UBC 3)".

Imobilul UBC 0, cu o suprafata de 50.000 mp inchiriabili, ar urma sa fie cea mai inalta cladire din Romania (27 de etaje si 155 de metri inaltime). 'Pe langa spatii de birouri, UBC 0 va include magazine, restaurante si sali de conferinta. Lucrarile vor fi demarate la inceputul lui 2018, iar la momentul inaugurarii primei etape de dezvoltare cladirea se va afla in stadiu de edificare".

Iulius subliniaza ca prima etapa inseamna si crearea a 1.500 de noi locuri de parcare, ce se vor regasi intr-o parcare supraetajata (aflata in curs de finalizare) si intr-una subterana (lucrarile vor fi demarate la inceputul lui 2018). "Acestea se vor adauga locurilor deja existente la Iulius Mall. La finalul proiectului Openville, clientii vor avea la dispozitie 4.068 de locuri de garare".

Iulius Group da startul...
Citeste si: Iulius ridica in Timisoara o noua cladire de birouri cu 27 de etaje

De asemenea, "ansamblul mixt Openville va conduce la o dezvoltare importanta la nivelul infrastructurii rutiere din centrul Timisoarei, prin realizarea unui pasaj subteran. Acesta va fluidiza traficul si va conecta doua artere principalele ale orasului. Amenajarea pasajului va incepe in ianuarie 2018". A doua etapa a proiectului Openville Timisoara va presupune dezvoltarea a aproximativ 85.000 mp de spatii office (in alte patru cladiri) si a 25.000 mp de spatii de retail. Openville reprezinta o investitie estimata la peste 220 milioane de euro.