Compania de consultanta imobiliara Kuper Sotheby's International Realty, cu sediul in Dallas, care a reprezentat cumparatorul, a refuzat insa sa dezvaluie numarul de monede Bitcoin tranzactionate pentru respectiva locuinta. Futurism.com a remarcat usurinta cu care a fost efectuata tranzactia: "cumparatorul a transferat pur si simplu monede virtuale Bitcoin vanzatorului, care le-a schimbat apoi in dolari americani".

Publicatia citata considera ca tranzactia imobiliara mentionata constituie "o dovada" ca "Bitcoin" nu este "o frauda". In schimb, tranzactia este un alt exemplu de acceptare pe scara larga monedelor virtuale, care sunt pregatite sa revolutioneze o varietate de industrii.

Avand in vedere faptul ca valoarea unei singure monede Bitcoin s-a dublat de atunci si pana acum - probabil ca, oricine ar fi fost vanzatorul, regreta ca nu a mai asteptat doua luni de zile. Potrivit publicatiei ZeroHedge, valoarea tranzactiei s-ar fi ridicat la 1,3 milioane de dolari.

Si agentii imobiliari din Miami si New York City mizeaza pe Bitcoin, iar unii chiar si-au convins clientii sa accepte plata in moneda virtuala. De exemplu, Eric Fernandez, proprietarul companiei de consultanta imobiliara Sol / Mar Real Estate, a listat recent un apartament de tip penthouse, in valoare de 3,5 milioane de dolari si situata in complexul Blue Diamond din Miami Beach, Florida, pentru care proprietarii ar accepta plata in Bitcoin sau Ethereum, potrivit Miami New Times.

Primul oras bazat pe...
Citeste si: Un antreprenor planuieste constructia primului oras blockchain

Fernandez nu este singurul care se asteapta ca mai multe case sa fie cumparate cu Bitcoin. Un alt agent imobiliar din Miami, Stephan Burke, care a listat o vila din complexul Coral Gables in luna august, a declarat ca vanzatorul ar accepta Bitcoin. Burke subliniaza ca Miami este o piata ideala pentru Bitcoin, deoarece ofera investitorilor din America de Sud, Canada, Asia si Rusia o modalitate de a achizitiona rapid proprietati in Statele Unite.

Agentii imobiliari din Manhattan sunt, de asemenea, dispusi sa intre in hora Bitcoin, potrivit lui Ben Shaoul, de la Magnum Real Estate Group. Acesta ar fi fost abordat recent de un numar de clienti interesati sa achizitioneze proprietati de lux in Manhattan prin intermediul monedei virtuale. Preturile pentru aceste proprietati variau de la 700.000 dolari la 1.5 milioane de dolari.

Situatii similare exista tot mai frecvent si in Marea Britanie. Luna trecuta, o vila din districtul de vest Notting Hill al Londrei a fost scoasa la vanzare pentru un pret de 17 milioane de dolari. In acest caz, insa, vanzatorul a subliniat ca accepta numai Bitcoin. Si in ultima saptamana, un britanic in varsta de 49 de ani a listat o locuinta, in valoare de 80.000 de lire sterline spre vanzare, cu optiunea de a accepta plata si in moneda virtuala.

Desigur, volatilitatea ridicata a Bitcoin poate reprezenta un risc considerabil pentru investitorii din real estate, dar agentii imobiliari din New York spun ca nu sunt ingrijorati. dublat cotatia, de la 1.320 dolari, la aproximativ 2.736 dolari. Ca urmare, numarul cautarilor termenului “Bitcoin” a ajuns in acea luna sa depaseasca pentru prima data cautarile pentru “credite”. Tot in acea luna Bitcoin a reusit sa depaseasca in mod clar si cautarile termenului “actiuni”, care in continuare trezesc un interes mult mai mic utilizatorilor comparativ cu moneda virtuala.

Primaria Capitalei, prin...
Citeste si: Primaria Capitalei intentioneaza sa cumpere 100 locuinte in Bucuresti

Pe plan international, cautarile in Google ale expresiei “Buy Bitcoin” (“Cumpara Bitcoin”) au depasit recent cautarile pentru “Buy Gold” (“Cumpara Aur”). Interesul pentru aur a scazut in ultima perioada, dupa ce temerile privind iesirea Marii Britanii din UE si protestele din Catalunia nu au reusit sa faca suficient de multi investitori sa caute un refugiu financiar.

Sursa foto: littlenySTOCK / Shutterstock