"2017 a fost un an bun pentru piata rezidentiala, desi dacalajul dintre nivelul cererii de unitati locative si oferta de locuinte noi in Capitala s-a adancit si mai mult. Astfel, daca oferta noua de locuinte este tot mai sofisticata si adaptata la cerintele cumparatorilor, mi-as dori, in acelasi timp, ca toate proiectele care se afla acum pe hartie sa poata inainta cu o alta viteza, adica autoritatile sa nu mai blocheze o autorizatie de constructie timp de cel putin sapte luni pe masa pana sa fie semnata. Aceste intarzieri nu fac decat o defavoare populatiei, dornica de locuinte noi cu standarde ridicate", spune Rafaela Nebreda (foto).

Din cauza perioadei lungi de asteptare pentru acordarea autorizatiilor de constructie, "cifrele din acest an, arata ca oferta de locuinte a fost cu pana la 30% mai redusa comparativ livrarile din 2016. Asadar, desi exista cerere care poate sustine sectorul constructiilor, faptul ca autoritatile nu dau nici un semn cu privire la accelerarea procesului de obtinere a autorizatiilor mi se pare de-a dreptul socant. La Imoteca, am fi putut lansa inca trei proiecte rezidentiale in acest an, dar nu am reusit din lipsa de autorizatii", mai spune ea.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont