Un numar total de 38.857.143 actiuni ordinare in cadrul companiei au fost plasate, aducand venituri totale brute de aproximativ 340 million de euro pentru companie. "Acesta este un pas important in strategia companiei de a ajunge la un LTV (Loan to Value - n.r.) de 35%. Prin intermediul acestui plasament, compania a atras o serie de investitori institutionali, atat noi cat si deja existenti, acest lucru contribuind la extinderea lichiditatii actiunilor companiei inainte de mutarea pe piata principala a Bursei de Valori din Londra, planificata pentru anul 2018", se arata in comunicatul Globalworth.

Dimitris Raptis, deputy CEO and chief investment officer, spune ca "anul 2017 a fost unul estential in dezvoltarea companiei, iar acesta este inca un pas foarte important, facilitand cresterea ulterioara a Globalworth si atingerea obiectivului de a deveni principalul investitor in piata de office real estate din regiune".

El mai arata ca Globalworth dispune acum de posibilitatea de a extinde portofoliul in Polonia si Romania, prin intermediul oportunitatilor de investitii identificate.

Globalworth este o companie de investitii imobiliare care activeaza in Europa Centrala si de Est, axata cu precadere pe piata din Romania, unde a devenit principalul investitor pe piata de cladiri de birouri, si Polonia. Globalworth achizitioneaza, dezvolta si gestioneaza direct cladiri de birouri si in sectorul de logistica/industrie usoara, in locatii premium, prin intermediul carora beneficiaza de venituri din inchirierea de spatii catre companii de top din intreaga lume.

Globalworth ar vrea pe BVB,...
Citeste si: Fara banii fondurilor de pensii, Globalworh nu poate sa vina pe BVB

Portofoliul companiei, evaluat la data de 30 septembrie 2017 la peste 1 miliard de euro, dintre care 90% este in active producatoare de venit si peste 80% in sectorul de birouri, este gestionat de aproximativ 70 de profesionisti. Globalworth are o baza puternica de investitori, fiind listata pe piata bursiera AIM din Londra incepand din 2013 si la bursele de valori din Irlanda si Bucuresti, unde a emis primul Eurobond in 2017.

Pe 6 decembrie 2017 Globalworth si-a finalizat investitia strategica in Griffin Premium, Globalworth detinand o participatie de 67,9% in GPRE. GPRE este un investitor care activeaza pe piata poloneza de real estate, care detine in primul rand bunuri de birou si de folosinta mixta de inalta calitate, situate in Varsovia si in mai multe orase cheie, precum Wroclaw, Lodz, Cracovia si Katowice. Portofoliul sau cuprinde sase birouri si trei proprietati mixte (birouri si retail) si beneficiaza de o noua serie de achizitii contractate.