Si cipriotii pariaza pe investitiile imobiliare in Romania

Investitiile imobiliare de pe pietele rezidentiale si comerciale din Romania vor aduce o rentabilitate "inegalabila" investitorilor care actioneaza inainte sa se vada efectele aderarii la Uniunea Europeana, au declarat specialistii imobiliari ai publicatiei online cipriote Amberland.

"Expertii in proprietati imobiliare ai Amberland au revizuit estimarile privind piata imobiliara din Romania si pot dezvalui ca exista oportunitati inegaliabile pentru rentabilitatea pietei imobiliare din tara atat pentru sectorul comercial, cat si pentru sectorul rezidential", se spune intr-un comunicat al publicatiei. Cu toate acestea, specialistii avertizeaza ca trebuie profitat de rentabilitatea mare inainte de a putea fi observate anumite efecte ale aderarii la Uniunea Europeana (UE). Amberlamb considera ca investitiile imobiliare din Romania au fost mult sub capacitatea pietei si, din aceasta cauza, Romania inca mai este atractiva din acest punct de vedere.

Spatiile comerciale aduc o rentabilitate medie de 8%, insa dupa aderarea la UE, cererea va fi enorma, iar spatiile limitate. Acest lucru va crea "mediul operational perfect" pentru marirea ratelor de leasing a imobilelor existente si pentru infiintarea de noi centre comerciale in principalele orase.

Turismul de afaceri a crescut cu 35% in 2006 fata de anul anterior, spune Amberlamb, fapt datorat tendintei de crestere a cererii pentru hoteluri si inchirieri de apartamente de catre firme.

In ceea ce priveste sectorul rezidential, specialistii Amberlamb amintesc de o remarca a presedintelui Camerei de Comert Cipru-Romania, care a precizat recent ca tara are nevoie de 30.000 de noi unitati pentru romani, in conditiile in care doar 15.000 se afla in curs de dezvoltare. Cupararea pentru inchiriere sau pentru renovare si revanzare a unui imobil sunt identificate de publicatia din Cipru drept posibile alternative pentru investitorii imobiliari pe piata romanesca. O alta posibilitate este vanzarea inainte de finalizare a unui imobil, alternativa viabila in special in Capitala, spun analistii Amberlamb.

Amberlamb este o publicatie online independenta din Cipru, care realizeaza cercetare in domeniul investitiilor imobiliare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri