Chiriile aferente cladirilor de spatii de birouri din zona Grozavesti - Politehnica sunt in media pietei, deoarece aceasta zona in nici un caz nu este vazuta drept una secundara, ci ca o zona primara, unde chiriasii doresc foarte mult sa se relocheaza din alte parti ale Capitalei tocmai pentru a beneficia de un acces mai bun la infrastructura de transport. De alttfel, in calitate de dezvoltator nu trebuie sa astepti ca municipalitatea sa asigure infrastructura, ci sa incerci sa iti creezi singur oportunitati in zonele in care aceasta exista deja, apreciaza Geo Margescu, fondator si CEO Forte Partners.

La jumatatea lunii decembrie, Forte Partnes a lansat prima cladire (36.800 mp) din cadrul proiectului de spatii de birouri The Bridge, situat in zona Grozavesti din Capitala, pe terenul fostei fabrici de paine Spicul, in urma unei investitii de 60 milioane euro, constituita din capital propriu si un imprumut obtinut de la UniCreidt Bank. A doua cladire (20.100 mp) din cadrul proiectului The Bridge va fi livrata in 2019 si va reprezenta o investitie de 40 milioane euro.

"Faza a doua am inceput-o in vara acestui an si o vom livra in ianuarie 2019. Avem discutii cu chiriasi pentru prima jumatate a anului 2019 si programam constructia, astfel incat, sa fie gata in termenul stabilit. Inca nu am semnat nici un pre-lease, dar suntem pe discutii avansate pe aproape 40% din cladire", a declarat Geo Margescu (foto).

El a adaugat ca nu exista un profil anume al poentialilor chiriasi interesati de spatii de birouri in zona Grozavesti - Politehnica, dar "faptul ca ne aflam intr-o zona universitara joaca un rol important in atractivitatea proiectului. Desi, nu toti angajatii chiriasilor The Bridge sunt studenti, fara doar si poate, exista si un avantaj psihologic, in contextul in care nu mai trebuie sa traversezi Capitala la pentru ajunge la birou. Apropierea de Politehnica este foarte importanta, mai ales pentru firmele care au ca activitate segmentul de tehnologie".

In opinia sa, companiile ar fi interesate tot mai mult de zona Grozavesti - Politehnica in contextul unui trafic mai putin aglomerat si al existentei unor cladiri eficiente. "Nu exista foarte multe terenuri disponibile in aceasta zona pentru dezvoltari de spatii de birouri si rezidential. Marele avantaj al acestei zone este insa ca aici au fost odata mari platforme industriale, pe care, dezvoltatori ca si noi, le-au cumparat si au dezvoltat proiecte integrate. Nu au fost parcele mai mic, care odata unificate au dat nastere unor proiecte mai mari, asa cum se intampla in alte zone din Capitala. Sunt cateva 4-5 proiecte mari in zona si acestea se dezvolta unitar".

Forte Partners a finalizat si la finele anului trecut proiectul de birouri Stefan cel Mare Building, care ofera o suprafata totala inchiriabila de 8.000 mp. Pana in prezent, Forte Partners a reusit sa dezvolte si sa vanda doua proiecte de birouri importante in doua puncte cheie ale orasului - HQ Victoriei (Piata Victoriei) si Nova Building (zona Barbu Vacarescu - Floreasca).

"Nu am avut probleme cu autoritatile de nici un fel, in obtinerea de autorizatii, nici aici (The Bridge - n.r.) si nici la Stefan cel Mare sau la alte proiecte. Eu consider ca in afara de elementul de incertitudine cu privire la timp, nu exista alt motiv de ingrijorare in relatia cu autoritatile. Daca ai un proiect fezabil si care indeplineste toate normele, primesti autorizatia", mai spune Margescu.

Forte Partners pregateste, de asemenea, un proiect de spatii de birouri langa Palatul Telefoanelor, in cazul caruia se afla in stadiu de elaborare a Planului Urbanistic Zonal si obtinerea autorizatiiilor. Terenul dispune de o suprafata de 1.700 de metri patrati si a fost cumparat in acest an de la Telekom.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri