Globalworth, cel mai important proprietar de spatii de birouri din Capitala, cu o valoare a portofoliului de peste un miliard de euro, a anuntat achizitia a doua noi terenuri, ambele situate in zona Gara Herastrau / Barbu Vacarescu din noul Central Business District al Capitalei. Oficialii Globalworth afirma ca achizitia ar urma sa fie finalizata in primul trimestru din 2018.

Unul dintre cele doua terenuri achizitionate de companie este situat intre cladirile Globalworth Plaza si Green Court B, fiind ultimul teren liber de pe strada Gara Herastrau. Cel de-al doilea teren este situat in vecinatatea complexului de cladiri de birouri Green Court, detinut de Globalworth. Investitia pentru ambele terenuri a fost de aproximativ 16 milioane de euro si se asteapta sa permita dezvoltarea unui spatiu comercial de aproximativ 40 000 mp., destinat in cea mai mare parte pentru birouri, sub rezerva aprobarilor relevante.

"Anul 2017 a fost cu adevarat un an al schimbarilor pentru Globalworth. Sprijinul pietelor internationale de capital, care ne-a permis sa ne extindem baza de investitori, capitalul liber si capitalul international, alaturi de intrarea strategica pe piata poloneza, prin platforma GPRE, au reprezentat fara indoiala unele dintre cele mai importante etape in parcursul companiei. Achizitia anuntata astazi reprezinta un pas important in continuarea misiunii noastre, de a pozitiona Globalworth drept cel mai important investitor in piata de cladiri de birouri din regiune si partenerul de care chiriasii de inalta calitate din regiune au nevoie", a declarat Dimitris Raptis (foto), deputy CEO si chief investment officer despre noua achizitie si rezultatele companiei din acest an.

La finele lunii noiembrie anul curent, Globalworth anunta, de asemenea, intentia de achizitie pe termen scurt a cinci cladiri de birouri in Romania si Polonia (prin GPRE), proiecte de dezvoltare pe terenurile detinute in Bucuresti si Timisoara si intentia de a dezvolta proiecte noi in Bucuresti si Varsovia (prin GPRE).

"Pe masura ce economia romaneasca continua sa inregistreze o crestere puternica, suntem incantati sa anuntam mentinerea unui ritm de dezvoltare in linie cu obiectivele noastre. Portofoliul nostru a crescut in acest trimestru, prin includerea cladirii C din complexul Green Court in noul Central Business District din Bucuresti si finalizarea primului turn din cadrul proiectului Globalworth Campus, unde suntem incantati sa avem ca principal chirias compania Amazon. Pe langa investitia strategica anuntata recent in Polonia, avem in vedere o serie de alte oportunitati atractive de investitii, toate acestea pornind de la misiunea noastra, de a ne consolida pozitia in topul celor mai importanti proprietari de birouri din Europa Centrala si de Est. In plus, pentru a putea profita de toate aceste oportunitati, am anuntat recent intentia de a atrage o noua majorare de capital", spunea Dimitris Raptis.

Referitor la cele cinci proprietati de birouri pe care compania intentioneaza sa le achizitioneze, trei dintre acestea se afla in Romania si ofera o suprafata inchiriabila de aproximativ 100.000 mp, iar celelalte doua in Polonia, oferind o suprafata inchiriabila de 60.000 mp. Investitia se ridica la o valoare totala de aproximativ 410 milioane euro.

Globalworth pregateste de asemenea noi proiecte de dezvoltare in Bucuresti, pe terenul de pe strada Luterana, detinut de companie din 2014, unde urmeaza sa fie dezvoltat un complex de birouri pana in anul 2020 estimativ, si in Timisoara, prin extinderea parcului de industrie usoara TAP, prin faza a doua a proiectului, a carei finalizare este prevazuta in perioada 2018-2020. In plus, compania intentioneaza sa dezvolte doua proiecte noi in Bucuresti si Varsovia (prin GPRE). Cele patru proiecte au potentialul de a oferi o suprafata totala inchiriabila de peste 250.000 de metri patrati intre 2018 si 2022.

Globalworth este o companie de investitii imobiliare listata pe piata bursiera AIM care activeaza in Europa Centrala si de Est, axata cu precadere pe piata din Romania, unde a devenit principalul investitor pe piata de cladiri de birouri, si Polonia. Globalworth achizitioneaza, dezvolta si gestioneaza direct cladiri de birouri si in sectorul de logistica/industrie usoara, in locatii premium, prin intermediul carora beneficiaza de venituri din inchirierea de spatii catre companii de top din intreaga lume. Portofoliul companiei, evaluat la data de 30 septembrie 2017 la peste 1 miliard de euro, dintre care 90% este in active producatoare de venit si peste 80% in sectorul de birouri, este gestionat de aproximativ 70 de profesionisti.

Globalworth detine de asemenea aproximativ 72% din compania Griffin Premium RE .. NV ("GPRE"). GPRE este un investitor care activeaza pe piata poloneza de real estate, listat la Bursa de Valori din Varsovia, al carui portofoliu este compus din include noua cladiri de birouri si trei proprietati cu destinatie multipla, situate in orase cheie, precum Varsovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia si Katowice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri