Ascensiunea pietei logistice si industriale a inceput in 2015, odata cu confirmarea interesului pentru piata din Romania a unor investitori precum CTP, WDP, P3 Logistic Parks, Logicor sau Panattoni. Astfel, intre 2015 si 2017, livrarile de proiecte noi au ajuns sa totalizeze peste 800.000 de metri patrati.

”Foarte importanta in dinamica noilor dezvoltari este cererea, care in 2017 a inregistrat un nivel record, tinand cont ca dupa primele noua luni suprafata inchiriata a fost aproape egala cu volumul tranzactionat in intreg anul 2016 – 453.000 de metri patrati. Asadar, 2017 este doar o continuare a trendului ascendent care a inceput cu doi ani inainte, evolutie care are la baza atat cresterea consumului – reflectata in cererea sustinuta a logisticienilor si a companiilor de retail, cat si interesul tot mai sporit al companiilor de productie pentru Romania, care ofera inca o piata atractiva a fortei de munca”, spune Costin Banica, Head of Industrial Agency JLL Romania.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont