Piata centrelor comerciale moderne din Romania a fost mai putin activa anul trecut, cand au fost livrati 100.000 de metri patrati de spatii comerciale in mall-uri, cu 140.000 de metri patrati mai putin decat in 2016. Perspectivele pentru acest an sunt similare cu ceea ce s-a intamplat in 2017. Pentru NEPI Rockcastle insa, anul trecut a fost unul destul de plin, cu doua inaugurari de centre comerciale, la Ramnicu Valcea si Galati, investitii ce au totalizat 70 de milioane de euro. In plus, fuziunea dintre New Europe Property Investments Plc (NEPI) si Rockcastle Global Real Estate Company Limited (Rockcastle), cu efecte incepand cu 11 iulie 2017, a insemnat, pentru echipa din Romania, si mai multa activitate. Romania reprezinta 43% din portofoliul noii companii formate si o treime din valoarea sa – doua miliarde de euro din cele sase miliarde de euro in total.

”Inca digeram la nivel organizational aceasta fuziune, inca mai sunt lucruri de pus la punct. Acum nu mai vorbim de o companie locala, nici macar de una regionala. In prezent, in urma fuziunii avem opt tari si probabil o sa se adauige si altele. Ca forma de organizare, e un REIT (real estate investment trust – n.red.) , avem zeci de mii de actionari, principala forma de finantare e pe bursa din Johannesburg si mai emitem si bond-uri din cand in cand. Nu are nimeni mai mult de 20%, nu exista cineva care sa controleze compania, actionarii sunt diversi, de la compania de asigurari de stat din Africa de Sud si pana la banci din Africa de Sud, dar nu doar de acolo. Istoric, am avut multi actionari din Africa de Sud, dar acum s-au diluat mult lucrurile. In urma fuziunii, ne-am delistat de la Bursa de Valori Bucuresti”, declara Sebastian Mahu, head of asset management NEPI Rockcastle.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont