Anul 2017 a fost caracterizat de un apetit crescut al persoanelor interesate in a achizitiona locuinte de lux comparativ cu perioada 2009-2015, iar trendul se va mentine si pentru anul acesta, odata cu noile proiecte de locuinte premium care se vor livra si care acum sunt in diverse stadii de construire sau de autorizare, apreciaza Mihai Dumitrescu, managing partner, head of residential, land and investment in cadrul Crosspoint Real Estate. De altfel, apartamentul de lux cel mai valoros in 2017 a fost un penthouse situat in zona Primaverii, intr-o cladire noua, cu un pret de promovare 2.900.000 euro + TVA.

Pretul mediu in cazul proprietatilor de lux este in prezent de cca 2.800 euro / mp, comparativ cu 3.500 euro / mp in 2007, potrivit Crosspoint, care a vandut anul trecut un total de 180 de unitati rezidentiale (din care 15 unitati sunt de lux), in numele dezvoltatorilor pe care compania le reprezinta exclusiv, cu o valoare de piata totala de 13,33 milioane de euro.

Cel mai scump imobil scos la vanzare de Crosspoint a fost un penthouse cu doua terase si Jacuzzi exterior din proiectul rezidential Premio (dezvoltat de grupul italian Nusco in Capitala), pentru 1,2 milioane euro plus TVA. Locuinta dispune de o suprafata utila de 250 mp si o terasa de 486 mp.

In acelasi timp, prin intermediul Nordis s-a tranzactionat apartamentul de lux care a avut cea mai mare valoare din Bucuresti, in 2017, un penthouse situat in zona Primaverii, la pretul de promovare de 2.900.000 euro plus TVA. In 2017, compania Nordis a intermediat vanzarea de proprietati in valoare cumulata de aproximativ 14.000.000 euro, cuprinzand locuinte de nivel mediu plus si premium, situate in zona de centru-nord a Bucurestiului.

Proprietatea beneficiaza de terase cu o suprafata totala de 200 mp, cu o priveliste panoramica asupra cartierului Primaverii si a parcurilor Herastrau si Bordei. Apartamentul este dispus pe doua niveluri si are in total o suprafata utila de 400 mp si cinci camere (living cu bucatarie, birou si trei dormitoare, fiecare cu dressing propriu), plus cinci bai si sala de fitness. Pretul include si doua locuri de parcare in garajul subteran al cladirii.

"In ceea ce priveste profilul cumparatorilor, de cele mai multe ori, locuintele de lux se achizitioneaza pentru a fi locuite. Exista si investitori interesati in mod special de case, vile sau penthouse-uri in zone consacrate de lux (Primaverii, Kiseleff) pentru a le inchiria expatilor, ambasadelor s.a.m.d.. Cei care isi achizitioneaza o locuinta in scop propriu sunt de regula antreprenori, proprietari de business, top management, expati, cu varsta cuprinsa intre 40-60ani, cu venituri de peste 200.000 euro anual", spune Mihai Dumitrescu, seful Crosspoint.

O parte din apartamente au fost cumparate de investitori, in faza de constructie a imobilului si revandute, cu profit de pana la 40%, arata, de asemenea, consultantii Nordis.

One Herastrau Park

Am centralizat cele mai scumpe imobile de lux vandute anul trecut in Capitala in urmatorul tabel. Se remarca faptul ca cele mai multe locuinte tranzactionate au fost in One Charles de Gaulle si One Herastrau Park (foto sus), proiecte ridicate de One United Properties, principalul dezvoltator imobiliar specializat pe proprietati rezidentiale exclusiviste din Bucuresti. One United Properties are mai multe proiecte rezidentiale finalizate (188 apartamente), in constructie (340 apartamente) si care urmeaza sa fie incepute in urmatorii ani (peste 500 apartamente).

Pozitie Proiect Tip locuinta Pret de vanzare Intermediar
1 - Penthouse 2,9 mil. euro + TVA Nordis
2 One Charles de Gaulle Penthouse 2,1 mil. euro + TVA SKIA Real Estate
3 One Herastrau Park Penthouse 1,9 mil. euro + TVA SKIA Real Estate
4 One Herastrau Park Penthouse 1,55 mil. euro + TVA Imoteca
5 - Apartament 1,5 mil. euro + TVA RE/MAX
6 One Herastrau Park Penthouse 1,35 mil. euro + TVA SKIA Real Estate
7 One Charles de Gaulle Penthouse 1,25mil. euro + TVA Dorobanti Luxury House
8 Premio* Penthouse 1,2 mil. euro + TVA Crosspoint
9 One Herastrau Park Penthouse 1,1 mil. euro + TVA GoldenKey
10 - Apartament 1,05 mil. euro + TVA Regatta
11 One Charles de Gaulle Duplex 1 mil. euro + TVA Smart Property
12 - Apartament 1 mil. euro + TVA RE/MAX
*Tranzactia nu a fost inca finalizata.

Sursa foto: Scanrail1 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri