Gran Via Real Estate, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari prezenti pe piata locala, a obtinut la finalul anului trecut autorizatia de constructie pentru a treia faza a proiectului de rezidential Timisoara58 Apartaments, amplasat pe un teren de 32.000 de mp al fostei platforme Frigocom, in cartierul Drumul Taberei din Capitala.

Constructia primei faze a proiectului a fost finalizata in vara anului 2014, urmata de faza a doua in aceeasi perioada in 2015, si au insumat 84 de apartamente si respectiv 161 de apartamente. A treia faza insa va fi si cea mai importanta, in contextul in care va cuprinde aproximativ 250 de locuinte in cadrul a doua blocuri de pana la 10 etaje, dintre care 48 de tip studio, 138 apartamente cu doua camere si 64 de apartamente cu trei camere.

Apartamentele se incadreaza in conditiile acordarii facilitatii de TVA 5%, iar dezvoltatorul Gran Via Real Estate accepta ca modalitati de plata: fonduri proprii si credit bancar, inclusiv programul Prima Casa. Termenul de finalizare este primavara anului 2019.

Reprezentantii Gran Via Real Estate declara ca un numar de 39 de apartamente din cadrul celei de-a treia faze a proiectului Timisoara58 Apartaments au fost deja vandute. Pretul de pornire pentru un apartament in cadrul proiectului este 44.000 euro + TVA. Agentul exclusiv de vanzare al proiectului este compania de consultanta imobiliara Imoteca.

Potrivit informatiilor din presa investitia Gran Via Real Estate aferenta primelor doua faze s-a ridicat la aproximativ 14 milioane de euro (5 milioane de euro si respectiv 9 milioane de euro). Surse apropiate proiectului au declarat ca pentru a treia faza investitia va insuma 12 milioane de euro. Per ansamblu, complexul Timisoara58 Apartaments va dispune de un numar total de aproape 500 de apartamente, dupa finalizarea si acestei faze de constructie.

Gran Via mai detine terenuri si la Electrotehnica, vizavi de mallul Plaza Romania, precum si la Tricodava, in Ghencea. In total, compania are in proprietate circa 90.000 de metri patrati, achizitionati in perioada 2007-2008. Totodata, grupul spaniol detine un teren de 60.000 metri patrati la Constanta, unde a ridicat un bloc cu 20 de etaje. Pe terenul de la Electronica, compania intentioneaza sa construiasca, pe langa locuinte, spatii hoteliere si de birouri.

Sursa foto: Gran Via Real Estate

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri