Consiliul Concurentei a amendat cu suma de 3.056.314 lei (aproximativ 655.904 euro) companiile CRH Ciment (Romania) SA si Comnord SA pentru punerea in practica a unei concentrari economice inainte de a fi autorizata de autoritatea de concurenta.

In cadrul analizei tranzactiei prin care CRH Ciment (Romania) SA a devenit unic actionar al CRH Comnord SA, Consiliul Concurentei a constatat ca o operatiune anterioara (respectiv cea prin care CRH Ciment Romania SA si Comnord SA au preluat impreuna CRH Comnord SA) nu a fost notificata si autorizata, conform normelor in domeniu.

"Legislatia in domeniul concurentei interzice punerea in aplicare a unei concentrari economice, inainte de notificare si inainte de a fi declarata compatibila cu un mediu concurential normal, printr-o decizie a Consiliului Concurentei", arata Consiliul Concurentei.

CRH Ciment (Romania) SA face parte din grupul CRH, activ la nivel international in sectorul fabricarii si comercializarii cimentului, betonului si al altor materiale de constructii. Compania Comnord SA are ca obiect principal de activitate "lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale".

CRH Ciment (Romania) SA si Comnord SA au recunoscut incalcarea legii si, ca urmare, au beneficiat de reduceri ale amenzilor.

Sursa foto: Kobets Dmitry / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri