In cadrul analizei tranzactiei prin care CRH Ciment (Romania) SA a devenit unic actionar al CRH Comnord SA, Consiliul Concurentei a constatat ca o operatiune anterioara (respectiv cea prin care CRH Ciment Romania SA si Comnord SA au preluat impreuna CRH Comnord SA) nu a fost notificata si autorizata, conform normelor in domeniu.

"Legislatia in domeniul concurentei interzice punerea in aplicare a unei concentrari economice, inainte de notificare si inainte de a fi declarata compatibila cu un mediu concurential normal, printr-o decizie a Consiliului Concurentei", arata Consiliul Concurentei.

CRH Ciment (Romania) SA face parte din grupul CRH, activ la nivel international in sectorul fabricarii si comercializarii cimentului, betonului si al altor materiale de constructii. Compania Comnord SA are ca obiect principal de activitate "lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale".

CRH Ciment (Romania) SA si Comnord SA au recunoscut incalcarea legii si, ca urmare, au beneficiat de reduceri ale amenzilor.

Politia a amendat sambata 6...
Citeste si: 6 persoane amendate pentru mesaje obscene scrise pe usa lui Iordache

Sursa foto: Kobets Dmitry / Shutterstock