Trimestrul patru a anului trecut a adaugat pietei din Bucuresti tranzactii insemnate care insumeaza peste 85.000 mp, ceea ce echilibreaza cifrele celor doua semestre (peste 150.000 mp/semestru). Calea Floreasca/Barbu Vacarescu isi mentine pozitia cu cele mai multe cereri de pe piata (16%) si este urmata indeaproape de CBD, centru-vest, Piata Presei si Dimitrie Pompeiu.

"Piata se afla intr-un ritm de crestere alert si precaut in acelasi timp, pentru ca atat investitorii, dezvoltatorii, cat si chiriasii au trecut printr-o criza economica din care au invatat mult si care ii face sa analizeze foarte atent riscurile si oportunitatile existente. In 2018 ne asteptam la cresterea cererii fata de 2017, dar nicidecum nu vorbim, de exemplu, de o dublare a numarului de tranzactii. Estimam din ce in ce mai multe tranzactii mari, de peste 20.000 mp, ceea ce va apropia Romania, in cativa ani, de cifrele pietelor vecine, Ungaria, Cehia si, mai tarziu, chiar de Varsovia", a declarat Horatiu Florescu, chairman & CEO Knight Frank Romania.

Potrivit companiei de consultanta, un trend in crestere in Europa este deschiderea de spatii de co-working, birouri flexibile si cooperare la locul de munca, iar tehnologia, cresterea numarului de liber profesionisti si cerintele din ce in ce mai sofisticate ale angajatilor redefinesc spatiul de munca traditional. "Apetitul crescand pentru birourile flexibile se propaga rapid pe pietele europene, cele mai de seama fiind Londra, Berlin si Paris. Sectorul va continua extinderea in zona euro, si estimam ca si in Romania, pentru a deservi o mai mare varietate de nevoi".

Knight Frank este una dintre cele mai mari retele globale detinute privat in domeniul imobiliar, cu sediul in Londra. Grupul ofera consultanta tuturor tipurilor de clienti, de la proprietari individuali si cumparatori pana la dezvoltatori, investitori si chiriasi corporativi.

Fitbit, cumparatorul Vector...
Citeste si: Topul noilor chiriasi din piata de birouri: nume noi in Romania