Compania Iulius a demarat in decembrie 2017 lucrarile la componenta de retail a ansamblului mixed-use Openville din Timisoara. Prima etapa de dezvoltare a ansamblului, care integreaza actualul Iulius Mall Timisoara, va fi finalizata in trimestrul patru al acestui an si va include 47.000 de metri patrati aditionali de retail, 100.000 de metri patrati de birouri clasa A, un parc, un pasaj subteran destinat traficului auto si peste 1.500 de noi locuri de parcare.

Zonele de retail suplimentare vor fi amenajate atat intr-o extensie a Iulius Mall Timisoara, cat si la parterul cladirilor de birouri si in zona parcului. Astfel, la finalizarea primei etape, programata pentru trimestrul al patrulea al acestui an, ansamblul Openville va include o suprafata totala de retail de 118.000 de metri patrati inchiriabili.

Proiectul mixt Openville este realizat de companiile Iulius si Atterbury Europe, reprezentand o investitie estimata la peste 220 milioane de euro. A doua etapa a proiectului Openville Timisoara va presupune dezvoltarea a aproximativ 85.000 mp de spatii office (in alte patru cladiri) si a 25.000 mp de spatii de retail, in functie de cerintele pietei.

Potrivit reprezentantilor companiei, o ancora importanta va fi parcul de 55.000 de metri patrati. Zona verde din centrul Timisoarei va fi cel mai mare parc suspendat din tara, urmand a fi amenajat peste parcarea subterana care se va construi, in primavara, pe actualul areal din fata Iulius Mall.

Openville Timisoara in cifre

  • Office: 100.000 mp - 4 cladiri (etapa 1); 85.000 mp - 4 cladiri (etapa 2)
  • Retail: 47.000 mp (etapa 1); 25.000 mp (etapa 2). Total (inclusiv Iulius Mall): 143.000 mp
  • 100 de locatii noi; 450 de magazine in total
  • Restaurante si cafenele tematice cu priveliste spre parc
  • Parc suspendat de peste 55.000 mp
  • Locuri de parcare: 4.068 (parcari subterane si supraetajate)

Pana in prezent, in ansamblul Openville Timisoara au fost finalizati 31.000 mp de spatii de birouri (in cladirile UBC 1 si UBC 2), iar alti 19.000 mp se afla in constructie si vor fi livrati anul acesta (in cladirea UBC 3). In perioada urmatoare vor fi demarate lucrarile de constructie la cel de-al patrulea imobil cu functiune de birouri (50.000 mp, in UBC 0), precum si la parcarea subterana si pasajul auto subteran.

Openville Timisoara, Iulius Mall, Iulius

Spatiile nou create pun accent pe destinatiile de divertisment si petrecere a timpului liber, prin crearea unei sinergii intre atractiile din interiorul Iulius Mall si cele amenajate in aer liber. Componenta de retail a Openville Timisoara presupune un nou mix de branduri, numeroase activitati de entertainment, peste 100 de magazine noi, restaurante si cafenele tematice, un nou concept de cinema si cel mai mare loc de joaca pentru copii. In plus, o parte dintre brandurile de talie internationala prezente in Iulius Mall Timisoara isi vor extinde magazinele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri