Dezvoltatorul imobiliar britanic Loreco Holding a investit pana in prezent 50 de milioane de euro intr-un proiect de vile, situate pe un teren achizitionat inainte de criza si inconjurate de o padure in Dumbrava Vlasiei, la nord de Bucuresti. Proiectul se va intinde pe o suprafata de 90 de hectare, ce va cuprinde cinci sate distincte, cu un total de 1.000 de locuinte. Directorul Loreco Investments este omul de afaceri de origine romana Rey Muraru, implicat in mai multe proiecte imobiliare si in Marea Britanie.

In prima faza "a fost finalizata infrastructura pentru primul sat - 124 de loturi, un parc de doua hectare complet utilat la cele mai inalte standarde si o zona de utilitati care va deservi toata dezvoltarea (aceata cuprinde statie de epurare modulara cu biofiltru, bazine de tratare a apelor potabile, puturi de mare adancime, bazine de retentie a apelor de ploaie)", a declarat Horia Balan (foto), project director Dumbrava Vlasiei.

Vanzarea celor 124 de case este estimata la 3 ani, iar intreg proiectul se va intinde pe aproximativ 15 ani. "Dumbrava este inconjurata de o padure veche de stejari. Oportunitatea este unica: poti construi un sat / o dezvoltare, complet izolat desi esti la doar 2 km de DN1 sau de autostrada. Toata dumbrava este in proprietatea noastra deci nu se va putea construi nimic care sa faca nota discordanta, sa te deranjeze. Locul face ca Dumbrava Vlasiei sa fie un decupaj in realitate", mai arata managerul.

Pretul caselor pleaca de la 250.000 +TVA (complet finisate) la care se adauga pretul terenului. "In Dumbrava Vlasiei nu facem case model care vor fi duplicate / replicate. Lucram deja cu unele dintre cele mai bune birouri de arhitectura din Romania: ADNBA, Cumulus, Artline, ENE+ENE, DSBA care au proiectat fiecare cate o casa", declara Horia Balan. Tot in cadrul proiectului, companie germana HUF Haus a lansat primele doua case de prezentare din Romania (foto jos).

De altfel, Dumbrava Vlasiei a lansat in ianuarie un concurs unic pe piata de la noi, care ofera sansa tinerilor arhitecti sa se faca remarcati si, mai mult, sa castige un premiu in valoare de 15.000 de euro, precum si posibilitatea de a realiza un proiect propriu, intr-un complex rezidential. Intitulat Imagine Dumbrava Vlasiei, concursul se desfasoara in mai multe etape si se adreseaza tinerilor arhitecti cu drept de semnatura, membri ai Ordinului Arhitectilor din Romania, care nu au implinit varsta de 31 de ani la data predarii proiectului. Impartit in doua etape, concursul se desfasoara in perioada 15 ianuarie - 4 mai 2018.

"Concursul pe care il propunem este un demers prin care ne dorim sa sustinem arhitectii tineri, aflati la inceput de drum, dar si sa promovam un model de arhitectura si locuire de calitate in Romania. Dorinta de a ne inconjura de arhitectura eco friendly se poate realiza impreuna cu echipe de specialisti consacrati, dar, fiind un proiect pe termen lung, este indispensabil ajutorul tinerei generatii. Mai mult decat atat, realizarea proiectului castigator va constitui o reala rampa de lansare pentru arhitect", spue Horia Balan.

Concursul de arhitectura se va desfasura in mai multe etape:

  • 19 februarie - 19 martie 2018: inscrierea in concurs, pe pagina speciala de pe site-ul dumbravavlasiei.ro.
  • 1 aprilie 2018 - data limita a predarii proiectelor aferente fiecarei inscrieri.
  • 2 aprilie - 6 aprilie 2018: nominalizarea unui numar de maximum 10 finalisti. Lucrarile acestora vor fi publicate pe site-ul dumbravavlasiei.ro.
  • 10 aprilie - 27 aprilie 2018: vizitatorii site-ului vor avea posibilitatea sa voteze lucrarea preferata.
  • 4 mai 2018: la finalul campaniei publice de promovare a proiectelor finaliste si dupa incheierea votului public, juriul (format din specialisti in domeniu si colaboratori Dumbrava Vlasiei) desemneaza lucrarea castigatoare in functie de criteriile de jurizare si de numarul de voturi colectat de la ascultatori.

"Ne ferim sa vindem locuinte off-plan deoarece ne dorim foarte mult ca proiectul sa fie dus la capat asa cum si-a imaginat arhitectul. Daca vinzi proiectul off-plan exista o mare probabilitate ca beneficiarul sa intervina asupra conceptului si sa il schimbe, uneori radical", conchide Horia Balan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri