29 Ianuarie 2018

Primaria Capitalei: 10 milioane de euro pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic, in proiectul de buget al Capitalei



Proiectul de buget al Capitalei prevede alocarea a aproximativ 10 milioane euro pentru consolidarea imobilelor cu risc seismic si a 47,5 milioane euro pentru construirea de locuinte, gradinite si sali de sport, a informat, sambata, Primaria Municipiului Bucuresti.

Cele 10 milioane de euro ar urma sa fie utilizate pentru continuarea lucrarilor la patru imobile aflate in executie, inceperea lucrarilor la 29 de imobile, pentru proiectele tehnice vizand alte 29 de imobile si expertizarea altor 24 de cladiri, potrivit Agerpres. Urmeaza sa fie realizate studiile de fezabilitate si proiectele tehnice (753.000 euro) pentru sapte ansambluri de locuinte sociale si pentru tineri, dintre care trei in Sectorul 5, doua in Sectorul 4, unul in Sectorul 2 si unul in Sectorul 3.

Suma 15 milioane de euro va fi prevazuta in scopul achizitiei unor locuinte de serviciu pentru cadrele medicale, iar 21,4 milioane euro - pentru realizarea a noua complexe multifunctionale destinate activitatilor didactice si sportului in incita unor scoli si licee. Alte proiecte pentru 2018 vizeaza: construirea a cinci corpuri noi pentru gradinite (in Sectorul 2), reabilitarea si modernizarea Gradinitei nr. 30 (4 milioane euro); construirea a 12 sali de sport dintre care sapte cu bazine de inot in incinta scolilor (517.000 euro); refacerea si modernizarea patinoarului artificial M. Flamaropol (5,4 milioane euro).

De asemenea, Directia de Urbanism va lansa un concurs international de solutii pentru regenerarea urbana a zonei Magheru (aproximativ 1 milion de euro). Proiectul de buget mai prevede 2,2 milioane euro pentru realizarea unor rampe destinate persoanelor cu handicap in vederea accesibilizarii institutiile publice, dar si 1,4 milioane euro pentru restaurarea si punerea in valoare a ansamblului Curtea Veche.

55 milioane de euro vor fi destinate finalizarii statiei de epurare Glina, iar 23 de milioane de euro - investite pentru realizarea retelelor publice de alimentare cu apa, canalizare, iluminat public, precum si a drumurilor aferente Ansamblului de locuinte "Henri Coanda", din Sectorul 1. Lucrarile de investitii ale RADET sunt estimate la 17 milioane euro. Totodata, 86 de milioane de euro vor fi prevazute pentru a acoperi diferenta de pret la energia termica furnizata populatiei.

Municipalitatea mai intentioneaza sa aloce 22 de milioane de euro pentru modernizarea, extinderea si mentenanta retelei de iluminat public din Bucuresti si 5 milioane de euro pentru programul unitar de actiune privind dezinsectia si deratizarea.

Bugetul Directiei de Mediu pentru anul 2018 este de 6 milioane de euro, vizand, printre altele: demararea proiectului "Centru verde a Municipiului Bucuresti", actualizarea registrului spatiilor verzi al municipiului Bucuresti, demararea realizarii Sistemului operativ informational pentru managementul calitatii aerului in Bucuresti, dezvoltarea sistemului de monitorizare a zgomotului urban.

Pentru acordarea a 25.000 de vouchere in cadrul proiectului "Biciclisti in Bucuresti" este prevazuta suma de 2,7 milioane euro. Bugetul propus de PMB pentru asistenta sociala si stimulente este cel mai mare din ultimii ani, valoarea acestuia atingand in acest an aproape 113 milioane euro. Din aceasta suma, DGASMB a alocat pentru plata stimulentelor aproape 84 de milioane de euro, iar Centrul de Tineret a alocat inca 3 milioane de euro ca stimulente financiare pentru constituirea familiilor.

Pentru cele patru cantine sociale din subordinea DGASMB, unde aproximativ 1800 de beneficiari iau masa in fiecare zi de luni, miercuri si vineri, sunt prevazute 2.043.000 euro. Pentru teatre, muzee si alte institutii de cultura - bugetul propus pentru acest an este de peste 76 milioane euro.



Citeste si