One United Properties investeste 100 de milioane de euro in fosta platforma Automatica, situata la intersectia Bulevardului Mircea Eliade cu Calea Floreasca, aflata momentan in paragina. Compania va dezvolta in aceasta locatie un proiect multifunctional, compus dintr-un proiect rezidential - One Mircea Eliade, precum si o cladire de spatii de birouri - One Tower. Zona comerciala va fi dezvoltata de Auchan Romania, iar intreaga dezvoltare este autorizata pentru o suprafata de 125.000 mp construiti (73.000 mp supraterani si 52.000 mp subterani).

Cele trei turnuri care se vor ridica in cadrul proiectului rezidential One Mircea Eliade vor insuma 250 de apartamente exclusiviste (2 turnuri P + 15, 1 turn P + 20), cu vedere spre Parcul Floreasca si Lacul Floreasca. Cladirea de birouri One Tower (P + 16) se traduce in 24.000 metri patrati inchiriabili de spatii de birouri si va beneficia de o suprafata pe etaj de 1.450 mp. One Tower are ca target obtinerea certificarii LEED, calificativ Platinum.

"Intreaga zona va fi deservita de un spatiu comercial modern, retail si food, dezvoltat de Auchan in locul fostei hale Ford, monument istoric care va fi restaurat si integrat in noua dezvoltare. Investitia nu se va face numai in zona construita, ci si in infrastructura rutiera si in dezvoltarea a 1.200 de locuri de parcare prevazute pentru fluidizarea traficului", potrivit One United Properties.

Pe terenul unde compania va da startul investitiei imobiliare au functionat incepand cu anul 1935 Uzinele Ford, singura linie de productie Ford din Europa de Est, care producea anual 2.500 de automobile si camioane. Odata cu schimbarea regimului, in 1948, a preluat numele Automatica. Dupa caderea comunismului, fabrica a intrat intr-un con de umbra, iar de peste 20 ani proprietatea este in paragina.

"Noua investitie va revitaliza zona, fosta hala Ford urmand a fi restaurata si integrata in noua dezvoltare imobiliara, pastrandu-se arhitectura initiala a proprietatii. Infrastructura va fi modernizata in cadrul unui proiect amplu", arata One United Properties.

Astfel, Calea Floreasca va fi largita de la 4 la 6 benzi, respectiv o banda suplimentara pentru fiecare sens de mers. Intersectia Glynka - Floreasca va fi, de asemenea, reconfigurata pentru a imbunatati conditiile de trafic existente. O noua solutie de trafic va fi implementata in urma crearii unei noi linii de decelerare dinspre Bulevardul Mircea Eliade, care va imbunatati timpul de asteptare la intersectie si va eficientiza sistemul de trafic - solutie realizata prin donarea unei suprafete de teren de 1.100 mp de catre One United Properties orasului Bucuresti.

One United Properties este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari specializati pe proprietati rezidentiale exclusiviste din Bucuresti. Compania are mai multe proiecte rezidentiale finalizate (188 de apartamente), in constructie (340 de apartamente) si care urmeaza sa fie incepute in urmatorii ani (peste 500 de apartamente).

Sursa foto: Budimir Jevtic / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri