P3 Romania, unul dintre cei mai mari jucatori din segmentul logistic si industrial, a livrat trei noi depozite, anul trecut, cu un total de 65.000 mp in parcul P3 Bucharest, a finalizat achizitia a peste 17 hectare de teren aditional cu intentia de a dezvolta parcul la 500.000 mp de spatii logistice langa Bucuresti in urmatorii doi ani. Cu toate acestea, Sinziana Pardhan, country head al P3 Romania, spune ca nu exclude si eventuale noi achizitii de proiecte de profil deja existente pentru cresterea sustinuta a business-ului din Romania.

De altfel, investitorul institutional de anvergura P3 a intrat pe piata locala tocmai printr-o achizitie de acest tip in anul 2014 si anume a proiectului Europolis Logistic Park de langa Bucuresti de la grupul austriac CA Immo. La acea vreme, proiectul, cunoscut in prezent drept P3 Bucharest, dispunea de 215.000 mp, proprietatea fiind evaluata la circa 120 de milioane de euro.

P3 are, in acest moment, un total de 370.000 de metri patrati de spatii logistice in 14 depozite in parcul P3 Bucharest si alti 100.000 de metri patrati care permit dezvoltarea de noi spatii.

"Am achizitionat cele 17 ha anul trecut, iar intentia acum este ca in urmatorii doi ani de zile sa ajungem la 500.000 mp in tot parcul. In acelasi timp, P3 ramane deschis intotdeauna la noi oportunitati de achizitii, inclusiv la proiecte din segmentul logistic si industrial deja existente, daca sunt interesante, insa eventuala achizitie ar trebui sa treaca mai intai de criteriile P3 care sunt destul de stricte. Acestea sunt legate de locatie, de standardele tehnice, de tipul chiriasilor s.a.m.d..", declara Sinziana Pardhan (foto).

De altfel, compania P3 Romania are in plan inaugurarea de noi locatii atat in Bucuresti, cat si in vestul tarii in orase precum Timisoara, Cluj si Arad, venind in intampinarea cerintelor pietei. Sinziana Pardhan mai are insa un of: asteapta ca in continuare situatia macroeconomica sa se mentina, in pofida gradului ridicat de incertitudine generat de tensiunile din intreg cadrul politic, legislativ, economic si social.

"Lipsa de infrastructura merge mana in mana cu impredictibitatea. Ne trebuie autostrazi, daca vrem ca din punct de vedere logistic sa se dezvolte tara si sa devenim un jucator regional. Lipsa infrastructurii este o problema de cost, pentru ca se traduce in consumul de combustibil, in uzura, in timpul pe care trebuie sa-l iei in calcul, in eficienta operatiunii logistice. Ca urmare, apropierea de granita a fost principalul resort al dezvoltarii masive pe care a avut-o, de exemplu, Timisoara si zona de vest", arata managerul.

Astfel, "investitorii nu se pot baza doar pe declaratii. Noi trebuie sa vedem fapte. Cand vom vedea rezultatul final atunci da, putem fi siguri ca ne putem baza pe acea dezvoltare de intrastructra si pe acele rute transport".

P3 a numit-o pe Sinziana Pardhan in functia de country head al companiei in Romania, la jumatatea anului trecut, in locul lui Blake Horsley, care a devenit director de dezvoltare al grupului de investitii si dezvoltari de spatii logistice. Anterior acestei promovari, Sinziana Pardhan preluase de doar trei luni functia de director de achizitii al P3 Romania, dupa o cariera de peste noua ani intr-o companie de consultanta imobiliara din Capitala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri