Volumul investitional din 2017 s-a ridicat la aproximativ 989 milioane euro, potrivit calculelor si estimarilor Cushman & Wakefield Echinox, in crestere cu 15,5% fata de anul precedent, cel mai mai activ sector fiind cel de retail, cu o pondere de circa 43% in total. Bucurestiul a atras 40% din volumul total de investitii din 2017 si cea mai mare tranzactie cu un singur bun imobiliar – achizitia hotelului Radisson Blu. In afara Capitalei, investitorii au fost atrasi in principal de proprietatile de retail si de spatii logistice si industriale.

Valoarea estimata a tranzactiilor cu proprietati de retail a fost de aproximativ 420 de milioane de euro. Restul volumului investitional din 2017 a fost impartit aproape egal intre segmentele cladiri de birouri (20,3%), spatii industriale si logistice (18,7%) si hoteluri (18,5%). Cea mai mare tranzactie din perspectiva valorii a fost realizata de grupul sud-african Atterbury, care a achizitionat 50% din centrele comerciale ale Iulius Group localizate in Iasi, Suceava, Cluj-Napoca si Timisoara si 50% din cladirile de birouri Iulius Business Center Cluj, United Business Center Cluj and United BC II in Timisoara.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Polarpx / Shutterstock