22 Februarie 2018

Salonul Imobiliar Bucuresti, la start: ce tip de locuinte prefera bucurestenii in 2018?



Expozantii aflati la primul targ imobiliar al anului, Salonul Imobiliar Bucuresti, care va lua startul pe 2 martie, estimeaza ca cea mai mare pondere a cererii va merge catre garsoniere si studio-uri pentru achizitiile in scop investitional si apartamente de 3 camere pentru uz propriu. Daca in anii trecuti romanii se uitau catre un apartament de doua camere ca prima achizitie, in 2018 acestia se uita la locuinte cu o incapere in plus.

Marii poli de dezvoltare comerciala vor atrage in continuare si dezvoltari rezidentiale. Primul astfel de caz a fost cel din jurul Barbu Vacarescu - Aviatiei -Parcul Herastrau. Urmeaza acum zonele Grozavesti - Politehnica si Timpuri Noi, unde se construiesc atat parcuri de afaceri cat si noi ansambluri rezidentiale, iar pe viitor sunt de urmarit Theodor Pallady unde Ikea construieste al doilea magazin, precum si arealul dintre Romexpo si Otopeni, pe fondul construirii liniei de metrou care va conecta Bucurestiul de aeroport, precum si a numeroaseor dezvoltari de proiecte office din zona.

Una din cele mai dinamice zone in livrarea de noi apartamente ramane cea de sud, in proximitatea Bulevardului Metalurgiei si statiei de metrou Dimtrie Leonida, care absoarbe mii de locuinte anual.

"In contextul aglomerarii urbane si a unui trafic din ce in ce mai ingreunat, clientii prefera sa renunte la spatiu in detrimentul unei zone bune. Se cauta apartamente compacte, inteligent compartimentate, in zone bine deservite de mijloace de transport in comun, in special metrou, cu facilitatii medicale, educationale si de petrecere a timpului liber in imediata apropiere", spun organizatorii evenimentului Salonul Imobiliar Bucuresti.

Pe fondul lipsei terenurilor care sa permita dezvoltari de ansambluri rezidentiale cu sute de apartamente, zonele ultra-centrale si centrale atrag proiecte boutique. Dezvoltatorii mizeaza pe proiecte mici, cu arhitectura deosebita, accent pe design si status-quo. Aceste unitati sunt achizitionate de cei care isi doresc o afirmare a statutului social dar si de investitori, care le inchirieaza mai apoi, fie pe termen lung, fie pe platforme tip "airbnb" sau "booking".

Ajuns la a patra editie, Salonul Imobiliar Bucuresti a devenit unul dintre cele mai importante targuri de profil, cu un total de peste 100 de proiecte imobiliare, precum si oferte de locuinte din piata veche si apartamente la inchiriat.



Citeste si