In contextul unei cresteri economice care a depasit performantele celorlalte tari din regiunea Europei Centrale si de Est (ECE), Romania a inregistrat un an 2017 foarte bun din punct de vedere al pietei imobiliare, in special pentru segmentele de spatii de birouri, investitii si terenuri, potrivit raportului citat. Dinamismul pietei ar putea continua si pe parcursul anului 2018, fiind dublat de noi cereri si tendinte in Capitala si mai ales in marile orase regionale.

In 2017, PIB-ul a inregistrat o crestere de 7% datorita consumului privat si a sectoarelor de servicii, industrial si agricultura. Principalul factor care sustinut consumul a fost cresterea salariilor, venita ca urmare a masurilor luate de guvern si a incordarii pietei muncii, care credem ca se va dovedi a fi sustenabila prin prisma diferentei mai mari dintre productivitate si costul fortei de munca din Romania fata de tarile din regiune.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Alexander Mazurkevich / Shutterstock