In ciuda tuturor problemelor cu care se confrunta sectorul constructiilor, peste jumatate din antreprenorii din domeniu sunt destul de increzatori ca lucrurile vor arata bine in 2018, potrivit unei analize realizate de IBC Focus. Care au fost antreprenorii din constructii care au generat cele mai mari cifre de afaceri in 2017? In ce judete au fost, anul trecut, cele mai multe santiere in lucru? Sunt constructiile un domeniu al barbatilor sau este mai mult loc si pentru femei in conducerea companiilor de profil? Aflati raspunsurile la aceste intrebari si alte informatii din articolul de mai jos.

Peste jumatate din antreprenorii din domeniul constructiilor care au participat la analiza realizata de IBC Focus au raspuns ca sunt increzatori ca lucrurile vor merge bine in acest domeniu in 2018. Astfel, 59% cred ca piata constructiilor va creste in acest an, 28% considera ca piata va stagna, iar 13% considera ca 2018 va fi un an de scadere pentru piata.

Cand vine vorba despre numarul de santiere din 2017, cei mai multi dintre antreprenorii din constructii (37%) care au participat la analiza IBC Focus au raspuns ca au avut in derulare intre 4 si 9 lucrari in 2017, 30% au spus ca au avut in derulare 0-3 santiere, 30% - 4-9 santiere; 23% s-au ocupat de 10-20 santiere; 6% au avut intre 21 si 50 de lucrari, iar 4% - peste 50.

In 2017, in Romania, conform datelor IBC Focus, au fost monitorizate 28.451 de proiecte de constructii la nivel national, cu o valoare cumulata de 161,55 miliarde de lei si cu o suprafata de 93,3 milioane de metri patrati. Domeniile in care au fost identificate cele mai multe investitii au fost rezidentialul, constructiile publice si sectorul industrial. Cele mai multe constructii noi, 895 la numar, au fost anuntate in luna septembrie a anului trecut, fata de 845 in luna martie si 794 in luna mai. Spre comparatie, in 2016 numarul lucrarilor anuntate nu a depasit in niciuna dintre luni nivelul de 200.

Constructiile, un domeniu dominat de barbati

Constructiile sunt un domeniu dominat de barbati, ponderea firmelor din Top 100 Antreprenori Generali care au cel putin o femeie in conducere fiind de doar 27%, in timp ce 73% din antreprenorii de top au in functii de conducere exclusiv barbati. Raportat la analiza din anul precedent a IBC Focus, prezenta femeilor in acest sector “al barbatilor” a crescut cu 2 procente. Din cele 27 de companii care figureaza cu cel putin o femeie in conducere, 11 sunt clasate intre primii 50 antreprenori ai tarii, doua fiind chiar companii de top 10: PORR Construct (locul 7) si Danya Cebus Rom (locul 8). Din totalul de 163 de administratori pe care ii au cele 100 de companii din Top 100 Antreprenori Generali in Constructii din Romania, 136 (83% din total) sunt romani, in timp ce 27 (17% din total) sunt de alta nationalitate.

Sursa foto: Shutterstock.com / Stokkete

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri