Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a obtinut 5,1 milioane de dolari prin vanzarea la licitatie a unui teren care a apartinut societatii Baneasa SA si care a fost executat in schimbul datoriilor, informeaza un comunicat al AVAS.

Terenul cu suprafata de 5.320 mp, situat in Voluntari, a fost cumparat de catre Supreme Estate SRL Bucuresti, in urma unei licitatii publice care a avut loc la sediul AVAS, dupa cum informeaza NewsIn. Pretul obtinut de AVAS a fost de peste cinci ori mai mare decat pretul de pornire de 958,6 dolari, fara TVA, pe metru patrat, insemand o suma totala de 961.025 dolari, fara TVA. La licitatie au mai participat sapte ofertanti Real Construction Companies Bucuresti, Quantum Com Invest Bucuresti;Da Vinci Investments, Cipu Toma, Konsul Exchange Bucuresti, Aprodex Bucuresti, Paltinil Leasing IFN, Luzan ComTargu-Jiu.

Terenul apartinand societatii Baneasa SA a mai fost scos la licitatie, dar castigatorul nu a platit pretul in termenul prevazut de legislatia in vigoare. AVAS a mai recuperat, in 2006, 10,3 milioane de dolari din vanzarea unor terenuri si hale ale societatii Baneasa SA.