Globalworth Real Estate Investments, dezvoltator cu un portofoliu de peste 1 miliard de euro in active imobiliare in Romania, anunta finalizarea achizitiei a doua terenuri in zona de nord a Capitalei si pregatirea pentru inceperea lucrarilor de constructie pentru doua noi cladiri de spatii de birouri. In urma finalizarii acestora, Globalworth va deveni proprietarul celui mai mare business hub din nordului Capitalei.

Ambele terenuri se afla in zona Gara Herastrau / Barbu Vacarescu din noul Central Business District: primul este situat intre cladirile Globalworth Plaza si Green Court B, iar cel de-l doua este adiacent complexului de birouri Green Court, detinut de asemenea de companie. In total, acestea vor permite dezvoltarea a aproximativ 40.000 mp de spatii comerciale, preponderent birouri. Valoarea totala a ambelor terenuri este de aproximativ 16 milioane de euro.

Primul teren va gazdui cladirea de birouri Globalworth Square si va dispune de facilitati precum spatii de co-working. Cea de-a doua cladire va fi situata in cadrul complexului Green Court si va fi finalizata in cursul anului 2020.

Achizitia celor doua terenuri a fost anuntata initial la finele lunii decembrie din 2017, an, despre care, Dimitris Raptis, deputy CEO si chief investment officer al companiei spunea ca "a fost cu adevarat un an al schimbarilor pentru Globalworth. Sprijinul pietelor internationale de capital, care ne-a permis sa ne extindem baza de investitori, capitalul liber si capitalul international, alaturi de intrarea strategica pe piata poloneza, prin platforma GPRE, au reprezentat fara indoiala unele dintre cele mai importante etape in parcursul companiei".

In continuare, acesta arata ca "achizitia (celor doua terenuri - n.r.) reprezinta un pas important in continuarea misiunii noastre, de a pozitiona Globalworth drept cel mai important investitor in piata de cladiri de birouri din regiune si partenerul de care chiriasii de inalta calitate din regiune au nevoie".

Globalworth este o companie de investitii imobiliare listata pe piata bursiera AIM care activeaza in Europa Centrala si de Est, axata cu precadere pe piata din Romania, unde este liderul pietei de cladiri de birouri, si Polonia, unde compania s-a extins recent. Globalworth achizitioneaza, dezvolta si gestioneaza direct cladiri de birouri si in sectorul de logistica/industrie usoara, in locatii premium, prin intermediul carora beneficiaza de venituri din inchirierea de spatii catre companii de top din intreaga lume. Portofoliul companiei in cele 2 tari a fost evaluat la peste 1.5 miliarde de euro la 31 decembrie 2017, dintre care 90% este in active producatoare de venit, preponderent in sectorul de birouri.

In 2017, compania a anuntat extinderea pe piata din Polonia, iar in prezent detine aproximativ 72% din capitalul social emis de Griffin Premium RE .. NV ("GPRE"). GPRE este un investitor care activeaza pe piata poloneza de real estate, listat la Bursa de Valori din Varsovia, al carui portofoliu este compus din include noua cladiri de birouri si trei proprietati cu destinatie multipla (birouri si retail), situate in Varsovia si alte orase cheie, precum, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk si Katowice.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri