Brasovul si imprejurimile sale atrag din ce in ce mai multe investitii imobiliare, iar preturile se vor inscrie pe o panta ascendenta in acest an. Unul dintre indicatorii faptuluii ca piata rezidentiala brasoveana este in crestere este si modul in care dezvoltatorii comunica. Astfel, dupa ce ieri wall-street.ro publica rezultatele unei analize realizate de compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker Alpin si un scurt studiu de caz despre ansamblul Sanpetru Residence, astazi revenim asupra pietei rezidentiale din orasul de sub Tampa, intrucat o echipa de arhitecti, Redesign, anunta lansare proiectului rezidential Stejeris, o investitie de 15 milioane de euro.

Ansamblul de 82 de apartamente, duplexuri si penthouse-uri va fi amplasat in zona veche a Brasovului, ”o zona in care relieful si vegetatia completeaza densitatea redusa a constructiilor”, potrivit reprezentantilor Redesign. Stejeris va fi pozitionat intre Aleea Dealul Spirii si Strada Piscului, cu acces direct din Drumul Poienii, iar investitia totala in proiect este estimata la 15 milioane de euro.

Redesign Real Estate, care si-a inceput activitatea in 2005 ca birou de arhitectura, furnizand pana in anul 2013 exclusiv servicii de proiectare rezidentiala si comerciala, cu proiecte diverse in Romania, Europa de Vest si Asia, nu este la primul proiect rezdidential proiectat si dezvoltat: in 2013 a lansat primul proiect rezidential propriu, in Brasov – Dupa Iniste 60.

piata rezidentiala Brasov, Brasov, apartamente brasov, redesign, imobiliare, locuinte, imobiliare, arhitect Daniel Popescu

„Stejeris va fi un produs imobiliar premium, in linie cu specificul exclusivist al zonei. In proiectarea mixului de apartamente, focusul nostru a fost acela de a crea momente speciale pentru fiecare tip de locuinta, incepand de la cele de 2 sau 3 camere, care au geamuri largi pe toata lungimea livingului sau dormitoarelor, duplexuri pe doua etaje cu acces individual si gradini proprii, apartamente penthouse sau loft cu spatii pe dubla inaltime si pereti cortina de pana la sase metri inaltime. In acelasi timp, toate unitatile pastreaza o comunicare directa cu natura si vor beneficia de un nivel premium al finisajelor. De asemenea, apartamentele sunt orientate spre sud, spre vale, avand insorire pe toata durata zilei si o priveliste panoramica asupra centrului vechi al orasului, vf. Tampa si vf. Postavarul. Ne dorim ca Stejeris sa devina un reper pentru arhitectura rezidentiala din Brasov si pentru urbanismul zonei Schei din afara tesutului istoric. Desi Planul Urbanistic Zonal prevede un Coeficient de Utilizare al Terenului (CUT) de 1,4, am ales sa proiectam Stejeris la un CUT de sub 1, ceea ce se simte in suprafata generoasa a spatiilor verzi, ce ocupa peste 50% din suprafata terenului si in volumele mici, sculptate ale cladirilor”, explcia Dr. Arhitect Daniel Popescu, managing partner Redesign.

Ansamblul Stejeris va fi compus din opt cladiri cu regim mic de inaltime, formand o comunitate cu acces controlat, spatii verzi private si comune, alei interioare si locuri de parcare in subteran. Cladirile sunt asezate in jurul unui spatiu verde central comun, care include un loc de relaxare, un loc de joaca pentru copii, precum si o pasarela panoramica cu vedere asupra Centrului Istoric al Brasovului.

piata rezidentiala Brasov, Brasov, apartamente brasov, redesign, imobiliare, locuinte, imobiliare, arhitect Daniel Popescu

Proiectul va cuprinde un mix de apartamente format din locuinte cu 2, 3 si 4 camere, duplexuri cu gradini private si penthouse-uri pe unul sau doua niveluri. Toate apartamentele sunt orientate catre sud, cu vedere spre varful Tampa, centrul Brasovului si varful Postavaru. Suprafetele utile ale apartamentelor incep de la 53 de metri patrati si ajung pana la 263 de metri patrati. Fiecare apartament va avea gradina si/sau terasa proprii. Primele unitati vor fi livrate in ultimul trimestru din 2019, urmand ca intregul complex sa fie finalizat in 2020.

Piata rezidentiala din Brasov: privire de ansamblu

Aproximativ 2.200 de locuinte se afla in acest moment in diferite etape de dezvoltare in Brasov si imprejurimi si ar urma sa fie livrate pe piata in acest an, dupa ce anul trecut au fost finalizate 2.100 de locuinte noi in orasul de sub Tampa. In acest moment se mai afla la vanzare doar aproximativ 100 de apartamente finalizate in 2017. Anul trecut a adus finalizarea celui mai mare numar de locuinte in ansambluri rezidentiale din istoria postdecembrista a Brasovului, gradul de absorbtie fiind estimat la 95%, potrivit datelor Coldwell Banker Alpin, biroul local al companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker Romania.

piata rezidentiala Brasov, Brasov, apartamente brasov, redesign, imobiliare, locuinte, imobiliare, arhitect Daniel Popescu

Preturile medii de vanzare au inregistrat anul trecut o crestere de aproximativ 5%, pana la 980 de euro pe metrul patrat iar pentru acest an este estimata o crestere a preturile de vanzare de aproximativ sapte procente, Brasovul urmand sa depaseasca astfel in premiera pragul de 1.000 de euro pe metru patrat.

In acest an, in Brasov, Indicele Imobiliare.ro, care analizeaza evolutia pretului mediu cerut al metrului patrat util de locuinta a inregistrat, per ansamblu, un avans de 0,4% in februarie, de la 1.009 la 1.013 euro pe metru patrat util. In vreme ce pretul mediu solicitat pentru apartamentele vechi s-a majorat cu 1% (de la 1.009 la 1.019 euro pe metru patrat util), pretentiile vanzatorilor de locuinte noi s-au redus cu 1,2% fata de ianuarie (de la 1.009 la 997 de euro pe metru patrat util).

piata rezidentiala Brasov, Brasov, apartamente brasov, redesign, imobiliare, locuinte, imobiliare, arhitect Daniel Popescu

Sursa foto: REDESIGN - Ansamblul Stejeris

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri