Artmark Historical Estate scoate la licitatie fosta casa a actorului Constantin Nottara, situata pe bulevardul Dacia, in zona centrala a Capitalei. Monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural national, imobilul a fost ridicat in plina perioada modernista, integrandu-se perfect in arhitectura eclectica a cartierului select din care face parte.Care este pretul de pornire pentru imobilul cu o suprafata utila de 433 de metri patrati si care este pretul estimat de vanzare?

Fosta casa a actorului Constantin I. Nottara (1859-1935), descendent al unei vechi familii bizantine de origine greaca, una dintre marile personalitati ale teatrului romanesc, a fost construita in anul 1931 face parte din portofoliul de proprietati istorice prin care Artmark Historical Estate prezinta oportunitati de valorificare a patrimoniului Romaniei, cu obiectivul de a identifica investitorii potriviti care sa puna in valoare si sa reintroduca in circuitul valorilor patrimoniale o serie de monumente importante.

Constantin Nottara, artmark historical estate, monument istoric, proprietati istorice

Casa actorului Constantin I. Nottara din bulevardul Dacia este scoasa la vanzare la pretul de pornire de 750.000 euro. Monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural national, imobilul a fost ridicat in plina perioada modernista, integrandu-se perfect in arhitectura eclectica a cartierului select din care face parte.

Constantin Nottara, artmark historical estate, monument istoric, proprietati istorice

Constantin I. Nottara a locuit mult timp pe str. Campineanu, fosta Regala in apropierea Teatrului National (bombardat in al doilea Razboi Mondial). Spre finalul vietii avea sa locuiasca, impreuna cu fiul sau, compozitorul Constantin C. Nottara, pe actualul Bulevard Dacia la nr. 105, unde s-a aflat pana de curand casa memoriala.

Constantin Nottara, artmark historical estate, monument istoric, proprietati istorice

”Cladirea, ridicata in plina perioada modernista in arhitectura bucuresteana, a fost ridicata intr-un stil functional, de sorginte Art Deco, integrandu-se perfect in arhitectura eclectica a intregului bulevard. (…)In anul 1956, in memoria celor doi mari artisti, la inititiativa doamnei Anna Nottara sotia lui C.C. Nottara, a fost deschis pentru public Muzeul Memorial C.I si C.C. Nottara care avea sa functioneze in imobil pana in anul 2016”, scrie muzeograful Corina Iliescu in lucrarea ”Muzicianul Constantin Nottara”, potrivit site-ului Artmark Historical Estate.

Imobilul, clasificat drept monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local, clasa B, are o suprafata construita de 678 de metri patrati, o arie utila de 433 de metri patrati si o amprenta la sol de 129 de metri patrati, fiind edificata pe un lot de teren de 192 de metri patrati. Functiunea cladirii poate fi de birouri, cafenea, centru de evenimente, centru medical, clinica medicala, resedinta bifamiliala sau unifamiliala.

Constantin Nottara, artmark historical estate, monument istoric, proprietati istorice

Alaturi de casa Nottara, in portofoliul recent al Artmark Historical Estate se gasesc si alte monumente reprezentative ale patrimoniului arhitectural si cultural national, ce au apartinut unor personalitati marcante. Printre proprietatile istorice din portofoliul Artmark Historical Estate se numara casa poetului Dimitrie Bolintineanu, a bancherilor Iarca si Halfon sau a lui Aurel Mincu (toate in Bucuresti), conacul Golescu – Gussi (Leordeni – Arges), castelul Haller (Saschiz – Mures), vila arhitectului Paul Smarandescu (Sinaia), Palatul Mocioni (Capalnas – Arad).

Sursa foto: Artmark Historical Estate

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri