Dezvoltatorul imobiliar Wallberg Properties anunta finalizarea unor investitii de peste 18,6 milioane de euro la Arad si Brasov – Arad Plaza, ansamblu rezidential care cuprinde si o suprafata de 1.200 de metri patrati de spatii de birouri avand la baza conceptul SoHo (small office home office) si Burgeois Residence in Arad si prima faza a Sunnyville din Brasov – si pregateste dezvoltarea fazei a doua a ansamblului din orasul de la poalele Tampei.

Wallberg Properties anunta finalizarea a doua investitii care depasesc 18,6 milioane de euro. Este vorba despre doua proiecte rezidentiale pin Arad (Arad Plaza si Bourgeois Residence) si prima faza de dezvoltare a proiectului Sunnyville din Brasov. Wallberg Properties are in plan demararea unor noi investitii in aceasta primavara, in atentia dezvoltatorului fiind Timisoara si Brasov.

Arad Plaza este un proiect imobiliar premium-high, cu o valoare estimata la 12 milioane de euro, cotat in top 5 proiecte premium din Romania, conform unui studiu recent Coldwell Banker, situat in centrul Aradului si compus din 107 apartamente. Componentei rezidentiale i se adauga o suprafata de 1.200 de metri patrati pentru spatii de birouri premium avand la baza conceptul SoHo - small office home office. Tot in Arad a fost finalizat si proiectul rezidential Bourgeoise Residence, un anamblu de lux de tip boutique cu 15 apartamente, localizat pe malul Muresului, o valoare a proiectului de 1,2 milioane de euro.

“2017 a fost un an dificil, cu multe provocari pentru compania noastra, dar suntem bucurosi ca am inregistrat rezultate excelente. Am vandut integral proiectul Bourgeoise Residence si am depasit pragul de 60% in ceea ce priveste numarul apartamentelor tranzactionate in Arad Plaza. Estimam ca proiectul va fi vandut integral pana la finalul acestui an, ceea ce reprezinta o performanta pe segmentul premium-high in Arad”, declara Valentin Morar, CEO si fondator Wallberg Properties.

Wallberg Properties a finalizat, in 2017, si prima faza a celui de-al treilea proiect major al companiei, Sunnyville din Brasov care prevede 320 de apartamente. Prima cladire este compusa din 83 de apartamente, tranzactionate in proportie de 96%. Totodata, dezvoltatorul imobiliar pregateste faza a doua a proiectului - Sunnyville Garden - compus din 97 de apartamente cu o valoare a proiectului de sase milioane de euro.

Wallberg Properties, valentin morar, proiecte rezidentiale, rezidential, apartamente arad, apartamente brasov

“Ritmul vanzarilor a fost foarte bun in 2017, depasind opt milioane de euro, in contextul cresterii interesului cumparatorilor pentru sectorul rezidential in orasele secundare, desi climatul socio-politic alimentat de instabilitatea cursului de schimb si a cresterii ROBOR a diminuat entuziasmul in partea a doua a anului. Principala provocare pentru un dezvoltator de talia noastra este lipsa disponibilitatii fortei de munca, ceea ce duce implicit la cresterea semnificativa a costurilor de manopera si, totodata, a preturilor apartamentelor. In 2018, ne asteptam la o acutizare a crizei fortei de munca si la mentinerea conditiilor actuale pentru accesul la finantare pentru dezvoltari imobiliare. Aspectul pozitiv al acestei stari de fapt este ca pe piata vor ramane doar dezvoltatorii mari cu proecte sustenabile”, estimeaza Valentin Morar.

Wallberg Properties reuneste un grup de companii de dezvoltare imobiliara coordonat de antreprenorul aradean Valentin Morar, activ pe pietele locale din 2004. Grupul Wallberg Properties este format din Onessa Contractors, Wallberg Real Estate Properties, Imo Management Contractor & Developer, Walberg West Project si Imo Management. Portofoliul companiei include sase proiecte in Arad, dintre care Arad Plaza si Bourgeoise Residence finalizate recent, un proiect de vile din Cluj-Napoca si un proiect finalizat in anul 2012 in Brasov, cu peste 150 000 de metri patrati construiti la o valoare de piata estimata la peste 90 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri