Livrarile de spatii comerciale vor acelera in acest an spre nivelul de 200.000 de metri patrati, proiecte noi si extensii fiind programate in zece orase medii si mari din tara, in timp ce in Bucuresti nu este programata nicio livrare semnificativa in 2018, reiese din rapoartele Bucharest Retail Market si Romania Retail Regional Cities, lansate de Cushman & Wakefield Echinox.

Anul trecut, in tara au fost livrate spatii noi cu o suprafata de aproximativ 70.000 de metri patrati, in timp ce in Bucuresti a fost finalizata extinderea proiectului AFI Palace Cotroceni, care a marit suprafata inchiriabila a proiectului cu circa 8.000 de metri patrati, pana la 90.000 de metri patrati. Astfel, stocul de spatii comerciale moderne din afara Capitalei a ajuns la 2,42 milioane de metri patrati, in timp ce suprafata mall-urilor, parcurilor de retail si galeriilor comerciale din Bucuresti masoara 1,2 milioane de metri patrati, luand in calcul si inchiderea hipermarketului Carrefour si a galeriei comerciale din cadrul proiectului Vitantis Shopping Center, la inceputul acestui an.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Dreamstime.com